MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Оголошується конкурс на участь у Школі з прав людини другого рівня для активістів українських правозахисних організацій

19.03.2018   
Харківська правозахисна група проводить 29 травня – 2 червня 2018 року в м. Харків Школу з прав людини другого рівня – для активістів українських правозахисних неурядових організацій, які вже раніше пройшли навчання в одній з 21 шкіл ХПГ з прав людини.

Харківська правозахисна група (ХПГ) за підтримки Національного фонду демократії (США) проводить 29 травня – 2 червня 2018 року в м. Харків Школу з прав людини другого рівня – для активістів українських правозахисних неурядових організацій, які вже раніше пройшли навчання в одній з 21 шкіл ХПГ з прав людини.

Приблизна програма Школи додається.

Організатори оплачують проживання учасників Школи у двомісних номерах готелю, харчування, відшкодовують вартість проїзду в купейному вагоні поїзду, у 2 класі поїзду ІнтерСіті або автобусі. Вартість проїзду відшкодовується тільки за наявності прямих та зворотних квитків. Відбір учасників проводиться на конкурсній основі. Проектом передбачено навчання 25 учасників.

Заявники на участь у школі мають заповнити онлайн-форму за посиланням http://applicant.khpg.org
З додатковими запитаннями звертайтесь за адресою [email protected]

Заявки на участь у Школі приймаються до 17:00 23 квітня 2018 р.
Запрошення для участі будуть надіслані не пізніше 1 травня 2018 р.

До конкурсу на участь у Школі з прав людини другого рівня допускаються члени діючих недержавних правозахисних організацій, які були учасниками однієї з 21 минулих шкіл з прав людини ХПГ (1999-2017)

Контактна особа: Володимир Каплун – 057 700 6771, 068 961 3562

Приблизна програма школи (кожна з 16 тем розглядається 1.5 години):
1. Розвиток конституційної системи захисту прав людини, обговорення підготовлених правозахисниками змін до другого розділу Конституції, засади індивідуальної скарги до Конституційного суду.
2. Особливості захисту жертв катувань та поганого поводження в органах внутрішніх справ та в установах виконання покарань, проблема неефективності розслідування заяв про незаконне насильство, відшкодування завданих збитків, боротьба з безкарністю, позиція Європейського суду.
3. Особливості захисту права на свободу та особисту недоторканність, позиція Європейського суду.
4. Захист права на справедливий суд (кримінальні аспекти), позиція Європейського суду.
5. Особливості захисту прав людини, порушених в зв’язку зі збройним конфліктом в Донецькій та Луганській областях.
6. Особливості розгляду інформаційних конфліктів, доступ до інформації, що становить суспільний інтерес, захист інформаційної приватності, позиція Європейського суду.
7. Особливості розгляду справ про приватність комунікацій та приватність житла, позиція Європейського суду.
8. Особливості захисту свободи совісті, релігії та віросповідання, позиція Європейського суду.
9. Особливості захисту свободи об‘єднань та свободи мирних зібрань, позиція Європейського суду.
10. Особливості справ про дискримінацію та злочини на ґрунті ненависті, захист наркозалежних, хворих на ВІЛ/СНІД та інших представників вразливих груп, позиція Європейського суду.
11. Системні порушення в Україні прав людини, які захищаються Європейською конвенцією з прав людини та протоколами до неї, огляд проблеми імплементації рішень Європейського суду з прав людини.
12. Проведення правозахисних акцій та кампаній.
13. Інформаційна складова правозахисту, діяльність PR- сервісу, стратегія адвокації та комунікацій.
14. Стратегічне планування та оцінка ефективності правозахисту.
15. Менеджмент в правозахисній організації, розподілення функцій між Загальними зборами, Правлінням та Директором; фінансування правозахисних організацій, стратегія фандрейзингу.
16. Управління проектами, управління фінансами, управління персоналом, система управлінських документів відповідно до міжнародних стандартів щодо НУО.

 Поділитися