MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Станіслав Асєєв скаржиться на стан здоров’я

21.03.2018   
ХПГ-інформ
Журналіст Станіслав Асєєв (Васін), якого тримають на Донбасі в полоні бойовики, живий, але скаржиться на стан здоров’я.

Журналіст Станіслав Асєєв (псевдонім Васін), якого тримають у полоні бойовики «ДНР», живий, але скаржиться на стан здоров’я. Про це сьогодні у Facebook повідомив Єгор Фірсов.

«Стас живий. Намагається триматись. Але скаржиться на стан здоров’я. Його й надалі мучає хронічний бронхіт, який в нього ще з дитинства. І сильний зубний біль.

Стас знаходиться на території колишнього заводу, відомого багатьом як „Ізоляція“. Це приміщення, де військові ДНР з самого початку облаштували в’язницю, де тримали і катували полонених. Ті хто побував у полоні, називають це місце справжнім концтабором, де полонених вдень змушували працювати, а вночі катували», – написав Є. Фірсов.

Повідомлено, що час від часу матері Асєєва надають можливість зустрітися з ув’язненим сином.

Фото: Facebook Єгора Фірсова

Планується видати збірку статей Асєєва, які він писав для українських ЗМІ про ситуацію в ОРДЛО –  щоби привернути увагу до ув’язненого. «В тому числі, видати також і іноземною мовою чим привернути увагу до Стаса на європейському і американському рівні», – написав Є. Фірсов.

Нагадаємо, Станіслав Асєєв зник 2 червня 2017 року на контрольованій бойовиками території. Свої публікації Асєєв підписував псевдонімом Васін і співпрацював з низкою українських ЗМІ, зокрема, проектом «Радіо Свобода» «Радио Донбасс.Реалии». Звільнити Асєєва закликала міжнародна організація «Репортери без кордонів». У лютому заяву солідарності з Асєєвим підписали голови Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко та Союзу журналістів Росії Володимир Соловйов. Про підтримку позиції колег також оголосили керівники Європейської Федерації журналістів.

 Поділитися