MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ситуація в зоні проведення АТО: обстріли, жертви серед цивільного населення. Березень 2018 року

02.04.2018   
медіа-група ХПГ
Ситуація в зоні проведення АТО: обстріли, жертви серед цивільного населення. Березень 2018 року

2 березня

Обстріляли з великокаліберних кулеметів населений пункт Зайцеве. Вогонь вівся трасуючими кулями, внаслідок чого загорівся дерев’яний дах літньої кухні приватного помешкання. Ніхто із цивільних осіб не постраждав.

3 березня

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив, що обмеження перевезень до КПВВ «Станиця Луганська», пов’язане з безпековими питаннями.

«Транспортного колапсу у Станиці Луганській не буде. Громадян, які скористалися послугами таксі та були змушені вийти з транспорту поблизу блок-посту сил АТО у с. Макарове Станично-Луганського району, будуть безкоштовно доставляти рейсовими автобусами до автостанції у смт Станиця Луганська», – прокоментував акцію протесту щодо заборони проїзду нерегулярних перевізників до АС «Станиця Луганська».

Розпорядженням голови облдержадміністрації від 28 вересня 2017 року № 703 «Про введення тимчасового обмеження та заборони руху транспортних засобів» з 1 листопада 2017 року і до окремого розпорядження у межах дорожнього коридору «Станиця Луганська – Щастя – Новоайдар» – контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» заборонено здійснення пасажирських перевезень під час надання послуг з нерегулярних, регулярних спеціальних перевезень, а також перевезень пасажирів легковими автомобілями на замовлення та в режимі таксі (з пасажиромісткістю шість та більше місць).

«Обмеження введені згідно з рекомендаціями Антитерористичного центру при СБУ на території Донецької та Луганської областей, з метою недопущення неконтрольованого скупчення транспорту та небезпеки громадян у випадку можливого загострення ситуації вздовж лінії розмежування. Тож спекуляції на цій темі не припустимі», – наголосив Юрій Гарбуз.

6 березня

Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики, нехтуючи домовленостями про встановлення з 00.01 хвилин 05.03.2018 всеохоплюючого режиму припинення вогню вдовж всій лінії розмежування сторін на сході України, прийнятого Трьохсторонньою контактною групою 28 лютого 2018 року у Мінську, порушили «режим всеохоплюючого перемир’я», застосувавши при цьому зброю, яка заборонена Мінськими домовленостями по житлових кварталах населеного пункту Щастя.

Так, за результатами фотофіксації порушення режиму припинення вогню із застосуванням мінометів 82 калібру, та стрілецької зброї по будинках мирних мешканців у населеному пункті Щастя, спостерігачами (мобільної) групи спостережної групи «Новоайдар» виявлено та зафіксовано значні ушкодження.

Зафіксовано влучання бронебійно-запалювальних трасуючих боєприпасів у житлові будинки та господарські будівлі мирних мешканців по вулицях Республіканська, 1, Приозерна, 3, Матросова, 12, Республіканська, 27, Гагаріна, 4, Центральна, 12, а також по дитячому садочку «Зірочка».

У зазначених помешканнях зруйновані зовнішні стіни та вікна, а також значно пошкоджені меблі та побутова техніка. Ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

23 березня

Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики продовжують порушувати «режим всеохоплюючого перемир’я», застосовуючи при цьому зброю заборонену Мінськими домовленостями по цивільній інфраструктурі населених пунктів Донбасу.
За результатами фотофіксації, проведеної спостерігачами СЦКК, було встановлено, що вогонь по інфраструктурі Авдіївки вівся з населеного пункту Спартак у період з 13:20 по 14:20, застосовуючи міномети 120 калібру.

Зфіксовано влучання боєприпасів у господарські будівлі та присадибні ділянки мирних мешканців садового товариства «Персик», розташованого у районі залізничного перегону Авдіївка – Донецьк. На цих ділянках частково зруйновано дачні будинки, пошкоджено огорожу.
На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Про зазначене поінформовано СММ ОБСЄ.

 Поділитися