MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ситуація в зоні проведення ООС: обстріли, жертви серед цивільного населення. Серпень 2018 року

02.09.2018   
медіа група ХПГ
Ситуація в зоні проведення ООС: обстріли, жертви серед цивільного населення. Серпень 2018 року

11 серпня

На контрольному пункті в’їзду-виїзду Мар’їнка  перетиначи блокпост загинув чоловік

 

12 серпня
Під обстріл потрапив населений пункт Південне - зруйновані житлові та господарські будівлі.


14 серпня
Внаслідок обстрілу населеного пункуту Залізне постраждала квартира по вулиці Папаніна


20 серпня
Під обстріл потрапила водолазно-рятувальна станці по вул. Шосейній у Станиці Луганській
Унаслідок обстрілу була пошкоджена лінія електропередач, осколками посічено городи.


21 серпня
Під обстріл потрапив населений пункт Зайцеве - повністю зруйновано літню кухню та господарчу будівлю з погребом по вул. Попова, 46.


23 серпня
*КПВВ «Станиця Луганська» закриють на ремонт з 2 до 7 вересня
Тристороння контактна група у Мінську погодила тимчасове припинення пропуску людей через КПВВ «Станиця-Луганська» з 2 до 7 вересня поточного року.
Закриття пункту пропуску, пов’язане з проведенням монтажу тимчасових конструкцій, підключення їх до мереж електро- та водопостачання і водовідведення.
Кількість робочих місць буде збільшено до 40 одиниць.

*Під обстріл потрапило КПВВ «Майорське». В результаті обстрілу пошкоджено один із модулів, у якому на той час прикордонники Краматорського загону зі складу Об’єднаних сил здійснювали оформлення громадян, які слідують через лінію розмежування. На щастя, ніхто не постраждав.
Враховуючи загострення ситуації та неможливістю гарантувати безпеку цивільному населенню в межах дорожнього коридору «Горлівка – Бахмут», командувачем Об’єднаних сил прийнято рішення щодо тимчасового припинення пропуску осіб і транспортних засобів в КПВВ «Майорське» на період існування цієї загрози в межах дорожнього коридору «Горлівка – Бахмут».

 

24 серпня
Внаслідок обстрілу населенного пункту Врубівка Попаснянського району, від поранень загинув чоловік – Олійник Андрій Леонідович 1983 р.н.
Також  зруйновано одну житлову будівлю, пошкоджені вікна та покрівлі приблизно у 50 житлових помешканнях по вул.Шкільна, вул Лісна, пошкоджено чотири нежитлові будівлі (шкільна майстерня, їдальня, господарське приміщення (туалет) та вхід у погреб фермерського господарства.


*Внаслідок обстрілу смт.Північне пошкоджено господарчу будівлю та приватне домоволодіння по вулиці Ізотова, крім того, осколками було посічено автомобіль місцевого мешканця.
Пошкодженно приватний будинок по вул.Спокіна, а також приміщення колишньої їдальні шахти Південна.

 

25 серпня
Під обстріл потрапило селище Південне по вул.Островського пошкоджено будинок культури


26 серпня
*Під обстріл потрапив житловий сектор населеного пункту Травневе, зруйновано господарську будівлю (сарай) за адресою: вул. Гайдара, 28.

*Внаслідок обстрілу житлового сектору населеного пункту Кряківка пошкодженно житлові та господарські споруди за адресою вул. Гагаріна, 25, чоловік 1952 р.н. отримав контузію.

27 серпня
*Внаслідок обстрілу житлового сектору населеного пункту Троїцьке  по вулиці Красна в безпосередній близькості до житлових будинків утворились вирви різного діаметру.

*Внаслідок обстрілу Верхньоторецького на території дошкільного навчального закладу «Топольок», поранення отримала жінка 1990 року народження.


28 серпня
Під обстріл потрапив населений пункт Залізне, було пошкоджено господарські споруди на вулицях Рєпіна та Чапаєва.
 

30 серпня
Розпорядженням Командувача об’єднаних сил з 1 вересня 2018 року для всіх контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування в районі проведення ООС встановлено новий графік роботи.
Контрольно-пропускні операції будуть здійснюватись щоденно в нових часових рамках з 07-00 до 18-30. 

 Поділитися