MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Інформаційна сесія (майстер-клас) з представниками ВПО, органів місцевого самоврядування, активістами (ПРЕС-АНОНС)

09.10.2018   
10 жовтня о 13:00 у приміщенні Харківської правозахисної групи (вул. Свободи, колишня Іванова, 27, кв. 4).

10 жовтня 2018 року о 13.00 у приміщенні Харківської правозахисної групи (вул. Свободи, колишня Іванова, 27, кв. 4) відбудеться інформаційна сесія (майстер-клас) з представниками внутрішньо переміщених осіб, органів місцевого самоврядування, активістами.

Метою заходу є визначення актуальних потреб та пріоритетів ВПО, що потребують належної законодавчої роботи та адвокаційної підтримки.

Одночасно учасникам буде представлений загальний огляд 15 зареєстрованих законопроектів, розроблених з метою захисту виборчих прав ВПО, посилення гарантій їх соціального захисту, спрощення процедур для отримання пенсії та визнання актів цивільного стану, виданих на непідконтрольній території, вирішення житлових питань.

Учасники будуть ознайомлені із метою, змістом та очікуваними результатами Форуму ВПО «Разом до результату» (Київ, кінець жовтня) з одночасним запрошенням до реєстрації та активної участі. У роботі Форуму будуть задіяні народні депутати, представники міжнародних донорських організацій, органів влади з максимальною прозорістю для ЗМІ при обговоренні «незручних» проблем ВПО.

Інформаційна сесія (майстер-клас) проводиться Українським Інститутом з прав людини за участю експертів Української Гельсінської спілки з прав людини та підтримки УВКБ ООН. Наступні сесії відбудуться у Сєвєродонецьку, Краматорську, а також Херсоні.

Керівник проекту В. В. Лутковська

Конт. особа Наталя Козаренко 0677063509

 Поділитися