MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

РФ: Засідання у справі Павла Гриба перенесли через різке погіршення стану здоров’я підсудного

13.12.2018   
ХПГ-інформ
На думку адвоката українця, розгляд справи пришвидшують і оголошення вироку може бути ще цього року.

Вчора, 12 грудня, у Ростові-на-Дону (РФ) Північнокавказький окружний військовий суд відклав розгляд справи 20-річного українця Павла Гриба через різке погіршення стану його здоров’я. Про це повідомив у Facebook батько політв’язня Ігор Гриб.

«12 грудня 2018 року. Чергове засідання Північно-Кавказького окружного військового суду так і не відбулось. У Павла сильний біль в животі, рвота, підвищена температура тіла. „Швидка допомога“ ніякої допомоги надати не змогла. // Судове засідання перенесли на 21 грудня», – написав Ігор Гриб.

Павла Гриба обвинувачують у тероризмі, але він провину не визнає. 15 листопада він відмовився свідчити в суді.

Павло Гриб (фото: Facebook Ігоря Гриба)

Адвокат Гриба Марина Дубровіна заявила про пришвидшення розгляду справи її підзахисного, у порівнянні з попереднім місяцем, – передає сайт «Радіо Свобода».

«Насправді у нас був дуже жорсткий графік у грудні. Суд планував сьогодні допитати Тетяну [свідка Тетяну Єршову, з якою Гриб спілкувався у соцмережах] і Павла, хоча я говорила у суді, що там дуже великий обсяг свідчень. Але суд був безапеляційний, сказав: сьогодні – допити, 21-го вже – дебати, відповідно ми цілком могли на кінець тижня перед новим роком вийти на оголошення вироку», – каже адвокат.

Адвокат Марина Дубровіна (фото: Антон Наумлюк, RFE/RL)

Нагадаємо, Павло Гриб зник 24 серпня минулого року в Білорусі під час подорожі до міста Гомеля, де мав зустрітись із дівчиною з Сочі (РФ) Тетяною Єршовою, з якою познайомився в соціальних мережах і яку нібито намагався переконати закласти в школі вибуховий пристрій. У вересні російська влада повідомила, що Гриб перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодара. Павла звинувачують у тероризмі. Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця. Павло через інвалідність має постійно вживати спеціальні препарати.

Повідомлялося також, що під час етапування до Ростова-на-Дону Гриб був жорстоко побитий іншими російськими в’язнями, коли ті дізналися, за якою статтею його обвинувачують.

23 липня цього року у Північнокавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону (РФ) розпочалося судове слухання у справі Гриба. Після оголошення обвинувального акту Павло заявив, що не визнає обвинувачень.

Тоді ж колегія суддів повернула справу на доопрацювання прокурорам. 25 жовтня в суді заявили, що знову отримали провадження.

 Поділитися