MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

РФ: Суд відмовив Павлу Грибу в перенесенні засідання через погане самопочуття

21.01.2019   
ХПГ-інформ
За повідомленнями ЗМІ, Павло заявив 18 січня, що в суді замість Тетяни Єршової, яку він, за версією слідства, схиляв до тероризму, виступала інша дівчина.

18 січня в Ростові-на-Дону (РФ) відбулося чергове судове засідання у справі українця Павла Гриба. В’язень заявив про погане самопочуття й попросив перенести засідання, але суд відмовив, мотивуючи це довідкою з СІЗО, – повідомив того дня батько Павла Ігор Гриб у Facebook.

«Павло повідомив про побиття при затриманні, про те як його душили викрадачі, як знущались та вибивали покази. Та реакція суду нульова. // Вимога Європейського суду з прав людини провести додаткові фахові обстеження і надати про це матеріали до 02 січня 2019 року НЕ виконані», – написав І. Гриб.

Він також повідомив, що наступні судові засідання мають відбутися 24–25 січня. «Павло дуже просить бути на них присутнім українських журналістів», – передає І. Гриб.

Павло Гриб у суді (фото: Facebook Ігоря Гриба)

Як повідомив 19 січня портал «Кавказский Узел», Павло заявив 18 січня, що в суді замість Тетяни Єршової, яку він, за версією слідства, схиляв до тероризму, виступала інша дівчина, а листування від її імені вели силовики. Також, предає портал, захист розкритикував медогляди Гриба в СІЗО як не достатньо ретельні.

Нагадаємо, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Білорусі під час подорожі до міста Гомеля, де мав зустрітись із дівчиною з Сочі (РФ) Тетяною Єршовою, з якою познайомився в соціальних мережах і яку нібито намагався переконати закласти в школі вибуховий пристрій. У вересні 2017 року російська влада повідомила, що Гриб перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодара (РФ). Павла звинувачують у тероризмі. Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця. Павло через інвалідність має постійно вживати спеціальні препарати.

Повідомлялося також, що під час етапування до Ростова-на-Дону Гриб був жорстоко побитий іншими російськими в’язнями, коли ті дізналися, за якою статтею його обвинувачують.

23 липня 2018 року в Північнокавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону (РФ) розпочалося судове слухання у справі Гриба. Після оголошення обвинувального акту Павло заявив, що не визнає обвинувачень.

Тоді ж колегія суддів повернула справу на доопрацювання прокурорам. 25 жовтня в суді заявили, що знову отримали провадження.

 Поділитися