MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Журналіст Станіслав Асєєв (Васін) оголосив голодуванняСтаніслав Асєєв скаржиться на стан здоров’яУкраїнські та російські журналісти закликають звільнити Станіслава Асєєва«Репортери без кордонів» закликають визволити журналіста Станіслава АсєєваОб автобиографической прозе Станислава Асеева (Васина)«Репортери без кордонів» закликають негайно звільнити Станіслава АсєєваБойовики «ДНР» змусили Станіслава Асєєва зізнатися у «шпигунстві»#FreeAseev: Заява Виконавчої Ради Українського осередку Міжнародного ПЕН-клубуСправу Асєєва включили до переліку 10 найтерміновіших випадків незаконних дій щодо журналістівУ «ДНР» Станіслава Асєєва засудили до 15 років ув’язненняСтаніслав Асєєв – цьогорічний лауреат премії «Вільна преса Східної Європи»Пыточная тюрьма «Изоляция» в ДонецкеСтаніслав Асєєв став лауреатом Шевченківської преміїЛауреаткою Національної правозахисної премії стала Людмила Гусейнова

Бойовики шантажують Станіслава Асєєва

18.07.2018   
ХПГ-інформ
Бойовики публікують фальшивий «шпигунський» щоденник Асєєва. Також вони вдалися до шантажу, погрожуючи ув’язнити, як його спільницю, матір журналіста.

Бойовики «ДНР» шантажують українського журналіста Станіслава Асєєва (відомого під псевдонімом Васін), якого вони тримають у полоні вже більше року. Про це повідомив колишній депутат ВР України Єгор Фірсов.

Фото: Facebook Єгора Фірсова

«Недавно в інтернет-виданнях бойовиків стали з’являтися публікації, які приписують Асєєву. Терористи начебто знайшли Стасів щоденник і публікують з нього окремі розділи. У цих текстах Стаса намагаються виставити розвідником, який виконував різні завдання за наказом українських силовиків», – написав Фірсов у Facebook.

Як пише Фірсов, у цих публікаціях Асєєв – ледве не Джеймс Бонд, який мало не самостійно підірвав Моторолу й Гіві. Мета бойовиків – цією публікацією переконати всіх, що Асєєв не журналіст, а шпигун. На цьому вони хочуть будувати обвинувачення й судовий процес.

Фірсов повідомив, що Асєєва шантажують, погрожуючи ув’язнити його матір, як спільницю.

«Також мені повідомили, що Стаса шантажують мамою. Погрожують посадити ще її, як спільницю. Усе це для того, щоби він під камеру обмовив себе та підтвердив усе, що описане в „щоденнику“. Такий варіант можливий, знаючи Стаса, я впевнений, він може піти на все, щоби уберегти маму», – написав Фірсов.

Фірсов нагадує, що Асєєв використовує мало не останню можливість спротиву, голодуючи з 28 червня цього року. Проте, додає він, за останньою інформацією журналіста почали годувати примусово.

Єгор Фірсов наголосив, що має справжнього щоденника Станіслава Асєєва, і наводить фото.

«Але я би хотів застерегти та збити трохи пихи співробітникам МГБ та їхнім кремлівським кураторам. Оригінальний і справдешній щоденник Асєєва – у мене. Для того, щоби розвіяти сумніви, додаю світлину», – написав Фірсов.

Нагадаємо, Станіслав Асєєв зник 2 червня 2017 року на контрольованій бойовиками території. Свої публікації Асєєв підписував псевдонімом Васін і співпрацював з низкою українських ЗМІ, зокрема, проектом «Радіо Свобода» «Радио Донбасс.Реалии». Звільнити Асєєва закликала міжнародна організація «Репортери без кордонів». У лютому заяву солідарності з Асєєвим підписали голови Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко та Союзу журналістів Росії Володимир Соловйов. Про підтримку позиції колег також оголосили керівники Європейської Федерації журналістів. Також повідомлялося, що Станіслав Асєєв оголосив голодування через погане з ним поводження.

 Поділитися