MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим: Балуха перевели з карантину до тюремного бараку

07.11.2018   
ХПГ-інформ
Зараз інформації про загрозу його життю немає. Стан його здоров’я – прийнятний.

Засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха, який зараз перебуває в Керченській колонії №2, перевели з карантину до бараку. Про це повідомив сайт «Крым.Реалии» з посиланням на заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

«Балуха з карантину перевели до загального бараку. Зараз інформації про загрозу його життю немає. Стан здоров’я прийнятний. Голодування поки що не поновлював», – сказав Ахтем Чийгоз.

Нагадаємо, 2 листопада адвокат Дмитро Дінзе та архієпископ УПЦ КП Климент не змогли відвідати Балуха в Керченській колонії через карантин.

Раніше сьогодні «Крым.Реалии» повідомив, що дружина Балуха Наталя намагатиметься відвідати чоловіка в колонії. «Збираємося його відвідати. Але чи потрапимо ми – не знаю», – сказала вона.

Володимир Балух у суді (фото: krym.org)


Володимир Балух розпочав голодування 19 березня на знак протесту проти вироку суду про позбавлення його волі на 3 роки й 5 місяців у колонії-поселенні. Після місяця повної відмови від їжі кримський архієпископ Климент переконав Балуха заживати мінімальний набір продуктів (дві склянки вівсяного киселю, 50–70 грамів сухарів з чорного хліба та чай з медом), що підтримує «балансування на нульовій позначці».

Раніше повідомлялося, що 3 жовтня підконтрольний московській владі Верховний суд Криму змінив вирок Балуху з 5 років колонії загального режиму на 4 роки та 11 місяців. Балуха засудили до такого строку за сукупністю двох кримінальних справ. Суд не задовольнив апеляцію захисту, але пом’якшив вирок, «ураховуючи позитивну характеристику Володимира Балуха».

Хатні труси у Володимира Балуха та його матері співробітники ФСБ РФ провели 8 грудня 2016 року. Напередодні затримання Балуху погрожували поліцією за те, що той повісив на стіні свого будинку табличку з назвою вулиці на честь Героїв Небесної Сотні. Раніше Балух за свою проукраїнську позицію неодноразово зазнавав переслідувань з боку влади окупованого Криму. Його будинок співробітники поліції трусили двічі. Після другого трусу Балуха звинуватили в образі співробітника поліції та засудили до 320 годин обов’язкових робіт.

Раніше повідомлялося про катування в колонії № 2 міста Керчі. Ув’язнених піддавали тортурам у службових кабінетах, черговій частині та кімнаті огляду штрафного ізолятору, де немає відеокамер. Окрім того, колишній в’язень цієї колонії Мурад Алієв розповів, що співробітники колонії били в’язнів так, щоби на тілі не залишалося слідів.

 Поділитися