MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Головою Інтерполу обрали представника Південної Кореї

21.11.2018   
ХПГ-інформ
Головою Інтерполу обрали представника Південної Кореї Кім Чон Яна. Він обійматиме цю посаду протягом наступних двох років.

Головою Інтерполу обрали представника Південної Кореї Кім Чон Яна, – повідомляють ЗМІ.

За Кім Чон Яна проголосувала 101 країна (62,3 % голосів). За представника Російської Федерації Олександра Прокопчука проголосувала 61 країна (37,7 % голосів).

Кім Чон Ян обійматиме цю посаду протягом наступних двох років.

Кім Чон Ян

Громадські організації різних країн, серед них і Харківська правозахисна група, виступили із Публічною заявою з приводу можливого обрання представника Росії Президентом Інтерполу.

«З приходом на керівну посаду в Організації представника Російської Федерації число політичних переслідувань з використанням механізмів Інтерполу тільки збільшиться, тому що з високою ймовірністю можна говорити про те, що владою Російської Федерації будуть застосовані методи блокування скарг на незаконне розміщення досьє переслідуваних осіб, що містяться в базі даних Організації. (…) Крім того, що Інтерпол може перетворитися на Організацію, яка займається переслідуванням інакодумців на замовлення диктаторських, авторитарних і тоталітарних режимів, існує пряма небезпека криміналізації самої Організації і використання її механізмів міжнародними злочинними структурами», – зокрема мовиться у Заяві.

Проти обрання керівником Інтерполу представника РФ виступили різні держави, у тому числі й Україна – МВС заявило, що Україна може зупинити членство в Інтерполі, якщо президентом організації оберуть О. Прокопчука. Про припинення участі в Інтерполі у разі обрання російського представника Президентом Інтерполу заявляла, зокрема, Литва.

 Поділитися