MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Харківщині правозахисники випустили газету для вимушених переселенців

04.01.2016   
Юрій Чумак

Напередодні Нового 2016 року побачив світ бюлетень «ПОЗИЦІЯ. Права вимушених переселенців», який видається у Харківській області міськрайонною громадською організацією «Чугуївська правозахисна група».

Це видання оповідає про проблеми внутрішньо переміщених осіб, які живуть на Харківщині, про те, як фахівці ЧПГ надають їм правову допомогу, а також містить дані відповідних досліджень та правові поради вимушеним переселенцям.

Як зауважив голова організації Роман Лихачов, ідея з виданням друкованого часопису прийшла під час спілкувань з переселенцями, які зазначали, що їм необхідна нагальна спеціалізована інформація, присвячена саме потребам ВПО, якої не знайдеш в інших ЗМІ.

Перший номер накладом у 500 примірників підготовлено в якості бюлетеня Чугуївської правозахисної групи, що поширюється на правах рукопису. Але в планах у правозахисників – започаткувати регулярну друковану газету.

Підготовку випуску та друк здійснено власними ресурсами ЧПГ та Романа Лихачова. Безкоштовну газету поширюють волонтери.

 Поділитися