MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Компенсації за пошкоджені ворогом автівки — до ВР подали законопроєктТонкі матерії у Верховній Раді: депутати у першому читанні заборонили пов’язані з Росією релігійні організаціїМешканці Харківщини отримують 426 млн компенсації за пошкоджене майноВід початку повномасштабного вторгнення росіяни пошкодили та зруйнували 763 об’єкти культурної спадщини в 15 областях УкраїниПерший крок до відшкодування: як працюватиме Реєстр збитків, заподіяних російською агресієюВеликодній спротив тоталітаризму. Дайджест російських протестівВеликодні обмін та обстріл — підсумки тижняТерехов: У Харкові пошкоджено 4500 багатоповерхівок із 8200Як правильно зафіксувати пошкодження майна під час війни — поради юристаПрактика застосування статті 391 Кримінального кодексу України доводить, що ця стаття має бути скасованаМаріуполь: окупанти вимагають неправдиво свідчити проти ЗСУ в обмін на компенсації за пошкоджене майноУ Борівській громаді на Харківщині пошкоджено та розграбовано більшість шкілСвобода слова є фундаментальною цінністю, яку Україна відстоює у війні з РФ — українські правозахисники та правозахисні організаціїУ Балаклії окупанти пошкодили лікарню і обстріляли евакуаційну колону, що їхала за пацієнтамиЯк правильно зафіксувати шкоду від збройної агресії РФ? Рекомендації від ХПГЮНІСЕФ: з 2014 року на лінії розмежування пошкоджено 750 навчальних закладівПравозахисні та медійні організації закликають звільнити політв’язня Владислава Єсипенка – спільна заяваПерешкоди для реєстрації та підтвердження громадянства створюють загрозу нової хвилі безгромадянства в Україні: попередній правовий аналізПро ліквідацію Міжнародного Меморіалу (заява організації)Західні організації та посольства закликали Україну ратифікувати Стамбульську конвенцію

Будьте обережні: законодавство про перереєстрацію неприбуткових організацій змінено!

04.11.2016   
Овдієнко Ганна
3 листопада 2016 року президент України підписав Закон № 1666-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності».  Враховуючи той колапс та паніку, які існують біля дверей кожного державного реєстратора, внесення змін до базового закону може привести до катастрофічних наслідків. Адже більшість змін торкнулась найважливіших моментів реєстрації.

 

3 листопада 2016 року президент України підписав Закон № 1666-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності».  Враховуючи той колапс та паніку, які панують біля дверей кожного державного реєстратора, внесення змін до базового закону може привести до катастрофічних наслідків. Адже більшість змін торкнулась найважливіших моментів реєстрації.

Головні з них:

Щодо статуту

Було. Статут підписувався, пронумеровувався та прошивався. Питання про те, хто може підписувати статут від імені організації завжди залишалося спірним.

Стало. Статут прошивається, пронумеровується та підписується усіма присутніми членами організації У разі прийняття відповідного рішення органом управління, він може бути підписаним тільки секретарем засідання та головуючим на засіданні. Зверніть увагу, що відповідне рішення про підписання тільки цими двома особами має бути окремо прописане у тексті протоколу! 

 

Щодо протоколів

Було. Рішення уповноваженого органу управління оформлювалося у вигляді протоколу, підписувалося секретарем та головуючим.

Стало. Рішення уповноваженого органу управління (тобто, Загальних Зборів, конференції, тощо) пронумеровується, прошивається та підписується усіма присутніми членами організації. У разі прийняття відповідного рішення органом управління, протокол може бути підписаним тільки секретарем засідання та головуючим на засіданні. Зверніть увагу, що відповідне рішення про підписання тільки цими двома особами має бути окремо прописане у тексті протоколу! 

Справжність підпису тепер нотаріально посвідчується.

Вимога про нотаріальне посвідчення не розповсюджується на громадські об’єднання та благодійні організації. Інші неприбуткові організації мають обов’язково завіряти справжність підписів у нотаріуса.

Зверніть увагу, що тепер до державного реєстратора можна ще й одночасно подати заяву про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій. Однак як буде діяти ця процедура на практиці – невідомо.

І на сам кінець – приємна новина. Розміри адміністративного збору змінено! Тенпер за внесення змін до статуту у відповідності до положень ПК України адміністративний збір не стягується. Якщо ж крім цього вам необхідно змінити місцезнаходження, склад керівних органів чи інші положення, адміністративний збір буде складати 0,1 мінімальну заробітну плату – тобто 140 гривень!

P.S. З докладною інструкцією щодо перереєстрації неприбуткових організацій можна ознайомитися тут: http://khpg.org/1477995004

 

 Поділитися