MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Звернення до Уряду України та Уповноваженого ВР з прав людини

29.05.2020   
Громадяни України
Більше ніж 800 громадян України, які вже 2,5 місяці не можуть потрапити додому внаслідок карантину, сподіваються, що нарешті проблему буде вирішено і вони отримають можливість перетнути лінію розмежування.

29 травня 2020 року

Прем’єр-міністру України Шмигалю Д. А.
Членам Кабінету міністрів України
Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Денисовій Л. Л.


Шановний пане Прем’єр-міністр! Шановні члени Кабінету міністрів! Шановна Людмила Леонтіївна!

До вас звертаються більше ніж 800 громадян України у сподіванні бути почутими і очікуванням, що ви нарешті вирішите проблему кожного (чи кожної) з нас – ми вже 2,5 місяці не можемо потрапити додому внаслідок карантину! Майже всі ми маємо тільки зимню одежу, у багатьох з нас вже закінчилися чи закінчуються кошти, серед нас багато хворих, у тому числі онкохворих, які потребують термінового лікування, майже у всіх розділені родини, словом, у кожного (кожної) є свої особливі обставини. Хтось приїхав доглядати хвору літню родичку чи родича, хтось – на лікування, хтось на поховання близької померлої людини, хтось у відпустку, хтось з іншої важливої причини. І застрягли.

15 березня о 15:30 було об’явлено, що з 16 березня пропуск через КПВВ на лінії розмежування здійснюється виключно за місцем реєстрації. В результаті вимушені переселенці, які вже давно мешкають на підконтрольній території, мають там роботу, житло не можуть повернутися додому. Довідка ВПО на КПВВ не грала ніякої ролі, головним фактором було місце реєстрації в паспорті. Ми не розуміємо, чому ми стали жертвами такої дискримінації, як і не розуміємо, чому наша держава повернула додому з-за кордону, як повідомляють, 120 тис. українців , а нам у своїй країні створили отакі жахливі умови.

Наполегливо просимо вас із початком нового етапу адаптивного карантину з 1 червня надати нам можливість перетнути контактну лінію і потрапити нарешті додому. Ми зобов’язуємось бути на самоізоляції два тижні і готові при цьому до застосування мобільного додатку «Дія».

Ми передаємо вам окремі списки тих , хто підписав цього листа:

– список тих, що знаходяться зараз на території так званої ДНР;

– список тих, що знаходяться зараз на території так званої ЛНР;

– список тих, що знаходяться на території, підконтрольній уряду.

З повагою,
Громадяни України

 Поділитися