MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Громадські слухання щодо захисту майнових прав власників паїв в Чернігівській області.

14.12.2003   
Під час запеклої дискусії були обговоренні питання щодо стану реформування земельних відносин в Україні, а також шляхи та можливості захисту прав пересічного власника земельного паю.

Нещодавно в м. Прилуки Чернігівської області відбулися громадські слухання на тему “Захист майнових прав власників земельних паїв Чернігівської області”.

Слухання були організовані Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини, Чернігівською обласною державною адміністрацією та Прилуцькою районною державною адміністрацією за підтримки проекту “Мережа громадянської дiї в Україні” Iнституту Сталих Спільнот (ISC/UCAN) та Агентства США з мiжнародного розвитку (USAID).

На громадських слуханнях були присутні власники паїв, керівники сільгосппідприємств та представники державних установ з п’яти районів області. Під час  дискусії були обговоренні питання щодо стану реформування земельних відносин в Україні, а також шляхи та можливості захисту прав пересічного власника земельного паю. Окремо були обговорені можливості самоорганізації власників землі з метою колективного захисту власних майнових прав на землю.

Всі виступаючі погодилися з тим, що земельні питання є одними з найбільш важливих у житті українського суспільства та вимагають великої уваги, як з боку держави, так і з боку суспільства взагалі. Багато виступаючих наголосило на тому, що на сьогоднішній день абсолютна більшість власників землі сільськогосподарського призначення дуже пасивно відносяться до своїх майнових прав, часто не розуміючи ту можливість, яку вони одержали завдяки земельній реформі.

Даний захід було проведено в рамках проекту “Просування та захист майнових прав власників земельних паїв Чернігівської області”. Метою проекту є сприяння розвитку та зміцненню інститутів громадянського суспільства у регіонах Чернігівській області у питаннях ходу аграрної реформи з метою захисту прав власників земельних паїв та сприяння активізації цієї групи громадян та підвищення їх ролі у прийнятті рішень органами держаної влади в Україні.

www.rupor.org 

 Поділитися