MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Лист до редакції бюлетеню „Права людини”

04.09.2005   
Євген Сверстюк
Євген Сверстюк написав лист подяки за спецвипуск «ПЛ.» пам’яті Генріха Алтуняна.
 Шановна редакція!

Хочу вам подякувати за спецвипуск ПЛ пам’яті Генріха Алтуняна. Продовжити його присутність на землі – таке ж природне бажання, як продовжити літо. Хай хоча б у доброму слові.

Колись при зустрічі я був наївно здивований, коли Генріх сказав, що каденція його у Верховній Раді закінчується. „Як закінчується? А хто ж буде представляти Харків? Хто ще може зайняти місце такої людини, якій усі вірять?” – „Не всі”, - посміхнувся Генріх. – „У них є свої люди...”

Звичайно, є... Але чомусь Генріх Алтунян був незамінним вже за своїм характером. Чесне мислення і порядність були для нього настільки органічними, що все написано навіть на обличчі. Без таких людей якось непевно і незатишно.

Якщо говорити про основу суспільної довіри, на якій тримаються всі інституції, то без Генріха Алтуняна обійтись не можна: такі особистості творять позитивний ґрунт у всякої будови, у всякої спільноти. Але холодні вітри Стікса розмивають наш берег, на якому витворювався наш світ опору негативній нелюдській силі. Слава Богу, цей берег укріплювали особистості, образ яких залишається навіть над водами вічності. Будемо вірити, що справжнє залишається, домінуючи, і буде превалювати над минулими химерами, що відходять безслідно. І те справжнє буде опорою для тих, що продовжать шлях нагору.

Всім рідним Генріха Алтуняна і спорідненим духовно мій уклін і слово розради.

Євген Сверстюк

Від редакції ПЛ: спецвипуск пам’яті Генріха Алтуняна можна отримати в Харківській правозахисній групі, надіславши замовлення за адресою: 61002, Харків-2, а.с. 10430 або [email protected]  

 Поділитися