MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Україна вимагає негайно звільнити затриманих у Білорусі українців

13.03.2006    джерело: www.5tv.com.ua

Офіційний Київ закликає негайно звільнити затриманих українців. Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства закордонних справ. Факт затримання Україна розглядає як порушення прав людини, гарантованих міжнародно-правовими документами.

У МЗС також відзначають, що безпідставні затримання громадян України в Республіці Білорусь набувають останнім часом системного характеру.

10 діб за демонстрацію символіки України та участь в опозиційному мітингу

Ще одному активісту "Студентського братства" Мінський районний суд присудив 10 діб арешту. Про це 5-му каналу повідомив лідер цієї громадської органцізації Олег Яценко. Вже троє українців засуджені до 10-денного арешту. Ще троє активістів "Студенстького братства" очікують оголошення вироку.

 Їх звинувачують в участі у несанкціонованому мітингу, який зібрав кандидат у президенти Білорусі Алєксандр Мілінкєвіч та демонстрації жовто-блакитних прапорів, які не є зареєстрованою символікою у Білорусі. За словами Яценка, Свідчення затриманих про те, що їх били, суд узяти до уваги відмовився. Серед заарештованих українців є один неповнолітній. Його намгаються визволити представники посольства України в  Білорусі.

www.5tv.com.ua

 Поділитися