MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Звіт за результатами моніторингового візиту до Чернігівського слідчого ізолятораЗвіт за результатами моніторингового візиту до Конотопського виправного центра №130Собор, лікарня, центр переливання крові — ‘військові цілі’ окупантів. Підбиваємо підсумки тижняУ Росії ліквідували ‘Сову’ — центр моніторингу порушень релігійної свободи‘Де мій син?’ Окупанти катували і страчували цивільних на Чернігівщині Розстріляна Чернігівщина. Частина другаВ Україні створять Координаційний центр для підтримки потерпілих і свідків воєнних злочинів‘Росія має відповісти перед судом за свої жахливі злочини’: у Гаазі створять міжнародний центр з розслідування злочину агресіїРозстріляна Чернігівщина: місцеві мешканці згадують перший місяць війни'Дали сходити додому на 8 березня'. Росіяни місяць утримували мешканців Чернігівщини у підваліКримськотатарський ресурсний центр зафіксував майже 8 000 порушень основних прав людини на окупованому півострові Пошрамовані обличчя українських міст: Росія знищує історичний центр МаріуполяЗруйновані домівки та долі на ЧернігівщиніНобелівську премію миру отримали український “Центр громадянських свобод”, білоруський правозахисник та російський “Меморіал”Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ “Софіївська виправна колонія (№45)” та Софіївської багатопрофільної лікарні №45 філії ДУ “Центр охорони здоров’я ДКВСУ” в Дніпропетровській та Донецькій областяхМоніторинговий візит до ДУ «Бердичівський виправний центр (№108)»Армія рф поцілила ракетами по торговельному центру в Кременчуці«Ой у лузі червона калина» лунала в центрі Москви – дайджест російських протестівХарків: Російські окупанти знову обстріляли центр видачі гумдопомогиНа Чернігівщині в’язнів відпустили до ТРО, а потім забрали назад до колонії і покинули на окупованій території — відео

Правовий автобус їде до Вас!

19.09.2006   
Наталія Дрозд

Захисти свої права! – для більшості громадян, які проживають в невеличких містах і селах, ця фраза, на жаль, лише пустий звук. Навіть якщо громадянин знає свої права і хоче їх захистити, то це також не так просто здійснити. Громадяни не можуть звернутись за захистом своїх прав по багатьом причинам – це і побоювання формального підходу до вирішення проблеми, значні додаткові витрати, невпевненість у отриманні справедливого рішення.

 Донести об’єктивну інформацію про права людини і надати можливість пересічному громадянину, котрий живе в районі, підвищити свій рівень правової культури – така мета стоїть перед командою прес-туру, до складу якої входять юристи, адвокат, соціальні працівники – саме таку форму роботи обрав Центр «Доброчин».

Під час прес-турів по 16 районам Чернігівської області юристи Центру «Доброчин» та консультанти партнерських організації ознайомлять широкі кола громадськості з основами прав людини і можливістю захисту своїх прав.

Юристами будуть надаватись безкоштовні юридичні консультації громадянам. Соціальний працівник ВБО «Всеукраїнської мережі ЛЖВ» надасть консультації і буде розповсюджувати просвітницьку літературу з питань ВІЛ/СНІД.

Громадяни отримають правопросвітницьку літературу та інформацію про Європейський Союз, а також зможуть переглянути фільми про права людини.

Діяльність проходить в рамках проекту «Захисти себе – візьми це за правило!», який реалізує громадська організація Центр «Доброчин» за фінансової підтримки Європейського союзу.

 

Центр  «Доброчин»

м. Чернігів

тел./факс (0462) 17-75-75

[email protected] 

www.dobrochyn.org.ua

 Поділитися