MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Россиянин стрелял в меня c вертолета, — Степан Боярчук, село Загальцы Росіянин стріляв у мене з гелікоптера, — Степан Боярчук, село Загальці ‘Я украл у россиян бензовоз’ — пенсионер из Дымера нашел для больницы соляркуЗабрали окуляри та Коран і заборонили спілкуватися кримськотатарською мовою Політв’язню Арсену Абхаїрову запропонували лікувати варикоз у Красноярській туберкульозній лікарніФСБесіди: в Росії затримали батька школярки, авторки антивоєнного малюнкаО Борисе ЧичибабинеДержава проти школярок та пенсіонерок — дайджест російських протестів«Я вкрав у росіян бензовоз» – пенсіонер з Димера знайшов для лікарні соляркуУ бою загинув голова ГО «Захистимо Протасів Яр» Роман РатушнийУніверситет Ярослава Мудрого відрахував студентку за співпрацю з окупантами в МаріуполіСтихійні поховання біля лінії розмежування: в садках, ярах, воронках від снарядів Бабий Яр – это Холокост. А Холокост – это что (такое)?Сьогодні – 80-та річниця трагедії Бабиного ЯруБабий Яр 2021: Всматриваясь в будущее, можешь себе позволить обернуться и вспомнить прошлоеБабий Яр, или Память о том, как в народ превращалось строптивое племяНе грати із наперсточниками (з нагоди річниці Бабиного Яру)Фонд «Бабин Яр» закликає припинити підтримку російського проєкту меморіалізаціїВерховний Суд: Школярі без щеплень мають навчатися дистанційноИз Бабьего Яра и Румбулы – в Израиль

Форум у Києві вшановує жертв Бабиного яру

26.09.2006    джерело: www.bbc.co.uk

У Києві розпочинаються церемонії вшанування пам’яті загиблих у Бабиному Яру у роки Другої світової війни.

У заходах беруть участь офіційні делегації понад сорока країн, серед яких президенти Ізраїлю, Хорватії і Чорногорії.

Міський голова Києва Леонід Черновецький зустрінеться з "Праведниками Бабиного Яру" - людьми, які рятували євреїв та військовополонених від нацистів.

У межах міжнародного форуму "Дайте жити моєму народові" ізраїльський президент Моше Кацав також зустрінеться з єврейською громадою України.

У ці дні в 41-му році в Бабиному яру у Києві було розстріляно 30 тисяч євреїв.

До кінця війни тут було знищено від ста до ста п’ятдесяти тисяч людей різних національностей.

Учасники форуму мають ухвалити відозву до світової громадськості і запропонувати шляхи боротьби із ксенофобією і расовою нетерпимістю.

Форум пам’яті жертв Голокосту, який відбувається за ініціативою президента Ющенка, має відтворити глибину трагедії Бабиного яру, яка, на думку організаторів, поклала початок тисячам подібних трагедій у Європі впродовж другої світової війни, коли у «бабиних ярах» багатьох країн нацистами було знищено мільйони євреїв та мирних жителів різних національностей. Лише в Україні було закатовано понад півтора мільйона євреїв.

Важливою ознакою нинішнього форуму є не лише вшанування пам’яті жертв нацизму, а й звернення до світової спільноти із закликом викорінювати сьогоднішні вияви ксенофобії і антисемітизму, які мають місце в багатьох країнах, де людям нав’язують ідеологію расової і релігійної нетерпимості, використовуючи найсучасніші технології.

Українські чільники запевняють, що за останні роки влада посилила боротьбу з проявами ксенофобії, хоча і згоджується, що поки ці явища не викоренені до кінця.

Нинішній всесвітній форум – другий після краківського, де лідери багатьох країн минулого року вшановували пам’ять жертв нацистського концтабору в Освенцімі.

 Поділитися