MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Розподіл землі в Луганську – під громадський контроль!

25.02.2008   
Зоряна Єгорова
Представники громадських організацій та ініціативних груп Луганська, зацікавлених у прозорому розподілі місцевих земельних ресурсів, 22 лютого оприлюднили спільну заяву про створення коаліції.

22 лютого 2008 року в приміщенні Луганського національного педагогічного університету відбулась прес-конференція представників громадських організацій та ініціативних груп, які борються проти незаконної забудови прибудинкових територій.

Представники громадських організацій та місцевих ініціативних груп, зацікавлених у справедливому, прозорому розподілі земельних ресурсів із максимальним урахуванням інтересів мешканців територіальної громади м. Луганська, оприлюднили спільну заяву про створення коаліції.

Серед завдань коаліції – розробка та лобіювання прийняття місцевих нормативно-правових актів, які передбачатимуть чіткий і зрозумілий механізм погодження забудови із громадськістю та мешканцями районів забудови («Порядок погодження виділення земельних ділянок чи будівництва з мешканцями району», «Місцеві правила забудови м. Луганська» тощо).

Члени коаліції вже проводять моніторинг взаємодії органів місцевого самоврядування та місцевих ініціативних груп, які домагаються законного і справедливого розподілу земельних ресурсів. По завершенню моніторингу коаліція оприлюднить його результати.

Також голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко повідомив про заходи проекту «Народна земля», який покликаний сприяти дотриманню органами місцевого самоврядування м. Луганська принципів законності та відповідальності перед міської громадою щодо розподілу земельних ресурсів міста, шляхом підтримки та консолідації зусиль ініціативних груп, які протистоять незаконним забудовам. Проект «Народна земля» здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

У заході взяли участь представники ініціативних груп з місць «гарячих» земельних конфліктів Луганська («Метро-2», вулиця 16-та лінія, сел. Ювілейне, квартал ГБК, містечко Щорса) і керівник Луганської археологічної спілки Олексій Бритюк.

 

 

Дивись також:

Громадські організації Луганська проти корупції

 Поділитися