MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Можливість для молодіжних організацій взяти участь у моніторингу права на доступ до інформації про діяльність органів влади з питань молоді у своєму регіоні (інформаційне повідомлення)

23.10.2008   
До участі запрошуються молодіжні громадські організації, органи студентського самоврядування, які стикались із «закритістю» інформації, займають чи хочуть займати активну позицію у своєму регіоні щодо права на доступ до інформації про молодіжні програми.

До участі запрошуються молодіжні громадські організації, органи студентського  самоврядування, які стикались із «закритістю» інформації, займають чи хочуть займати активну позицію у своєму регіоні щодо права на доступ до інформації про молодіжні програми.

В Україні розпочав діяльність проект «Реалізація та захист права на доступ до інформації про молодіжні програми та їх фінансування».Проект має на меті сприяння та покращення реалізації права на доступ до інформації про молодіжні програми та їх фінансування на загальнодержавному та місцевих рівнях, навчання та активізацію МГО у реалізації права на інформацію та моніторингу доступності інформації про діяльність органів влади. Проект виконується Комітетом підтримки студентського самоврядування, Центром громадської адвокатури та партнерами за сприяння програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження».

З листопада буде розпочато перший етап моніторингу пасивного доступу до інформації про діяльність органів влади з питань молоді у регіонах. Громадський моніторинг доступу до інформації про діяльність органів влади у справах молоді складатиметься із таких компонентів:

І. Моніторинг пасивного доступу до інформації:

1. Моніторинг наявності обов’язкової інформації на веб-сайтах органів влади щодо роботи з молоддю.

2. Розширений моніторинг пасивного доступу до інформації про реалізацію молодіжних програм та

бюджетного процесу про сприяння соціальному становленню молоді.

3. Моніторинг висвітлення діяльності органів влади, які працюють із молоддю.

ІІ. Моніторинг активного доступу до інформації.

У першому етапі будуть досліджуватись доступність інформації про діяльність Міністерства у справах сім’ї, молоді і спорту, усіх обласних державних адміністрацій, міських рад обласного значення, їх структурних підрозділів у справах молоді. У другому етапі робота буде проводитись тільки із визначеними областями.

Для учасників із інших областей України підготовлені навчальні посібник та збірник правових актів про діяльність органів влади з питань молоді, інструкції та форми для проведення моніторингу.

Матеріали мають на меті допомогти зробити моніторинг доступності інформації про діяльність органів влади з питань молоді стати більш зрозумілим та можливим для будь-якої МГО.

Для участі у моніторингу, отримання навчальних матеріалів, форм спостереження та інструкцій потрібно заповнити анкету, яка є у додатку. Або завантажити її на порталі www.studua.org.

Анкету слід подати на електронну скриньку [email protected] до 29 жовтня 2008 р.

Умови моніторингу: спостереження першого етапу має розпочатись не пізніше 1 листопада 2008 р., спостереження та звіт спостереження мають бути подані не пізніше 15 листопада 2008 р.

Коментарі та висновки представників організацій будуть опубліковані у звіті, організації подаватимуться як партнери моніторингу у всіх інформаційних повідомленнях, отримають можливість участі в усіх заходах проекту. Детальніша інформація - за контактами.

Контакти:

Ярослав Хауляк, Тетяна Яцків

Комітет підтримки студентського самоврядування

м. Львів вул. Ставропігійська 11 оф.3

тел. 8032 275 22 98, 80974434233

21.10.2008 р.

 

Анкета

учасника громадського моніторингу  права на доступ до інформації про діяльність органів влади у справах молоді

 

 

1. Повна назва організації

 

 

 

2. Область, місто

 

 

 

3.Контакти організації (адреса, телефон, електронна скринька)

 

 

 

4. Основні напрямки роботи організації, успішні проекти, інша інформація, яку Ви про свою організацію вважаєте за доцільне вказати

 

 

 

5. Чи стикалась із закритістю інформації про діяльність органів влади з питань молоді у своєму регіоні? Якщо так, опишіть коротко щодо яких органів та у чому це полягало?*

 

 

 

 

6. Чи подавали інформаційні запити до органів влади з питань молоді? Які були результати?*

 

 

 

 

7. Прізвище, ім’я, по батькові, посада відповідального за спостереження

 

 

 

9. Контакти відповідального за спостереження  (обов’язково вкажіть мобільний)

 

 

 

 

10. Додатково, що Ви  хочете повідомити

 

 

 

* Якщо Ви не займались моніторингом доступу до інформації про молодіжні програми, не подавали інформаційних запитів до органів влади, це не перешкоджатиме Вашій участі у проекті, адже матеріали та спостережні картки першого етапу складені таким чином, що під час моніторингу Ви опануєте потрібну методику.

 

*Спостереження має розпочатись не пізніше 3 листопада 2008 р., спостереження  та звіт спостереження мають бути подані не пізніше 15 листопада 2008 р.

 

 

Заповнену анкетку потрібно подати на скриньку [email protected] до 29 жовтня 2008 р.

Партнером проекту є портал STUD.UA, якщо Ваша організація працює із студентами, студентськими самоврядування, скористайтесь ресурсами порталу:

 

Надання інформації на сторінках STUD.UA  інформації про заходи і події своєї організації у розділах «Новини», «Анонси», «Статті», «Конкурси».

Прочитати про діяльність інших організацій, оголошені конкурси та можливості фінансування.

Зареєструватись у базі організацій, які працюють із студентами.

 

Надсилайте прес-повідомлення, релізи та інформацію, питання за контактами: [email protected]

 

 Поділитися