MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В УГСПЛ змінилося керівництво

26.01.2012    джерело: helsinki.org.ua
25 січня 2012 року Українська Гельсінська спілка з прав людини, – одна з найбільших громадських асоціацій України, що об’єднує 30 правозахисних організацій України, – провела загальні збори і обрала новий склад керівних органів.

25 січня 2012 року Українська Гельсінська спілка з прав людини, – одна з найбільших громадських асоціацій України, що об’єднує 30 правозахисних організацій України, – провела загальні збори і обрала новий склад керівних органів.
До складу Правління УГСПЛ увійшли:
Євген Захаров, директор Харківської правозахисної групи , м. Харків
Олександр Букалов, голова Донецької громадської організації "Донецький меморіал", м. Донецьк.
Сергій Буров, голова міської молодіжної громадської організації «М’АРТ», м. Чергнігів
Микола Козирєв, голова  Громадянського комітету захисту прав та свобод, м. Луганськ
Костянтин Реуцький, голова правозахисного центру «Поступ», м. Луганськ
Олександр Степаненко, голова громадської організації «Гельсінська ініціатива-ХХІ» м. Чортків, Тернопільська область
Лідія Тополевська, голова Центру правових та політичних досліджень «Сім», м. Львів
Алла Тютюнник, член правління Херсонської міської асоціації журналістів „Південь” м. Херсон
Володимир Яворський, виконавчий директор УГСПЛ до лютого 2012 року
Головою Правління було обрано Євгена Захарова.

Цього ж дня відбулося засідання новообраного Правління, рішенням якого новим виконавчим директором УГСПЛ було призначено Аркадія Бущенка, який почне виконувати свої обов’язки з 1 лютого 2012 року. З 2006 року і до цього часу цю посаду обіймав Володимир Яворський, який залишив її за власним бажанням.
Аркадій Бущенко народився 30 січня 1966 року в місті Харкові. Закінчив Національну юридичну академію за спеціальністю правознавство, з 2003 року займається правозахисною діяльністю. Аркадій Бущенко є адвокатом. Тривалий час співпрацював з Харківською правозахисною групою як правовий експерт і керував роботою Центру стратегічних справ, на рахунку якого близько 60 виграних справ у Європейському суді з прав людини. Є автором 9 книжок та 15 публікацій з правозахисної тематики.
З 2008 року він очолював громадську організацію «Інститут правових досліджень та стратегій». У 2008 і 2010 роках він обирався головою правління Спілки.
 26.01.2012
 

 Поділитися