MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Створено робочу групу з формування Консультативної ради при Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини

08.06.2012   
За результатами зустрічі Омбудсмена України Валерії Лутковської з представниками неурядових громадських організацій, яка відбулась 23 травня 2012 року, після проведення громадського обговорення та вивчення пропозицій від правозахисників Омбудсменом створено робочу групу з формування Консультативної ради при Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини.

За результатами зустрічі Омбудсмена України Валерії Лутковської з представниками неурядових громадських  організацій, яка відбулась 23 травня 2012 року, після проведення громадського обговорення та вивчення пропозицій від правозахисників Омбудсменом створено робочу групу з формування Консультативної ради при Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини.

Згідно з рішенням, прийнятим під час громадського обговорення, формування Консультативної ради відбуватиметься  у два етапи. На першому створюється робоча група з осіб,   які  мають досвід роботи у галузі захисту прав і свобод людини, у кількості сім фахівців. Вони  у двотижневий термін  нададуть пропозиції щодо персонального складу Консультативної ради, а також розроблять проекти Положення та Регламенту роботи цього органу.

На другому етапі буде  затверджено Положення та Регламент роботи Консультативної ради, а також її персональний склад у кількості 25 осіб. 

 Наказом Уповноваженого  Верховної Ради України з прав людини від 7 червня 2012 року членами робочої групи з формування Консультативної ради затверджено таких осіб:

1. Лутковська Валерія Володимирівна – Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, співголова робочої групи з формування Консультативної ради.

2. Захаров Євген Юхимович – голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини, співголова робочої групи з формування Консультативної ради (за згодою).

3. Мартиненко Олег Анатолійович – голова правління Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів, секретар робочої групи з формування Консультативної ради (за згодою).

4.  Коваль Людмила Миколаївна – експерт Харківської правозахисної групи (за згодою).

5. Яцунь Олександр Михайлович – голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України (за згодою).

6. Богданов Сергій Іванович – заступник голови  «Союзу організацій інвалідів України» (за згодою).

7.Василевська Ольга Михайлівна – журналіст програми «ТСН-Тиждень» з Аллою Мазур  телеканалу «1+1» (за згодою).

Діяльність робочої групи  здійснюватиметься на громадських засадах

Консультативна рада при Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини створюється на вимогу статті 10 Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» з метою надання консультативної підтримки, проведення  наукових досліджень,   а також вивчення пропозицій громадських організацій щодо поліпшення стану захисту прав і свобод людини в Україні.

Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська запрошує профспілкові та громадські організації, які спеціалізуються на захисті прав людини, подавати робочій групі пропозиції щодо персонального складу Консультативної ради на адресу: [email protected]

 Поділитися