MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Фонд судових справ захистить журналістів від позовів та порушень прав

05.10.2012    джерело: www.civicua.org
Олеся Кравчук
Фонд стратегічних судових справ у сфері свободи слова та діяльності ЗМІ - провідний центр з надання безкоштовної юридичної допомоги журналістам в Україні, який діє через мережу регіональних медіа-юристів.

Фонд стратегічних судових справ у сфері свободи слова та діяльності ЗМІ, який утворено на базі Центру правової допомоги і освіти ЗМІ «Інституту розвитку регіональної преси» (ІРРП) у вересні 2012 року, допоможе журналістам у захисті їхніх прав.

ІРРП запрошує звертатися до Фонду за правовою допомогою у судових справах ЗМІ та журналістів, права яких були порушені. Для отримання правової допомоги у судових справах необхідно заповнити анкету та заяву-звернення, які можна завантажити на сайті з коротким викладом ситуації на адресу [email protected] і у темі листа вказати “Судова справа”.

До заяви необхідно додати:
- для оскарження відмови у наданні інформації: а) інформаційний запит, з відміткою приймальні та вхідним номером або квитанцією про відправку запиту рекомендованим листом; б) відповідь на інформаційний запит (за наявності);
- для захисту від вимог про спростування інформації/втручання у приватне життя/поширення персональних даних: а) публікацію/програму, щодо якої заявлено вимоги; б) вимогу про спростування; в) претензії іншого характеру (якщо є);
- для захисту журналіста у справі про захист честі/гідності/ділової репутації/відшкодування моральної шкоди: а) публікацію/програму, яка стала предметом позову; б) позовну заяву та додані до неї документи; в) ухвалу про відкриття провадження у справі.

Всі документи подаються в електронному вигляді. Рішення про підтримку справи приймається на засіданні Правозахисної Ради, які проводяться регулярно. Консультації за зверненнями журналістів надаються незалежно від того, чи схвалене позитивне рішення про фінансування правової підтримки.

Більше інформації на сайті ІРРП.

Фонд сформовано за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», британського фонду Media Legal Defence Initiative (MLDI) та Українського медіа-проекту Інтерньюз Нетворк. Таким чином він став провідним центром з надання безкоштовної юридичної допомоги журналістам в Україні та діє через мережу регіональних медіа-юристів.

Джерело : www.irrp.org.ua

 Поділитися