MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Війна з темрявою. Підсумки тижня9.5-year sentence minus 1 month for affirming that Crimea is Ukraine and Russia an illegal invader Renowned Crimean Solidarity journalist convicted of 'abusing' freedom of mass information in Russian-occupied Crimea Вони б’ють по тих, хто рятує життя. Підсумки тижняRussians abduct 18-year-old from occupied Nova Kakhovka and torture out ‘confession to spying’ Russia’s supreme court rejects proof of innocence in favour of tortured-out ‘confession’ from Ukrainian human rights defender and POW‘Оскар’, якого ліпше б не було. Підсумки тижняUkrainian journalist and former editor abducted from Russian-occupied Henichesk Одеса в жалобі. Підсумки тижняRussia-Ukraine war: what does filtration mean?18-year-old Russian imprisoned for Shevchenko poem on anniversary of Russia’s full-scale invasion of UkraineRussia’s killings of Ukrainian prisoners of war are likely state-approved war crimes Oleg Orlov, renowned human rights defender and Memorial Co-Chair, sentenced to 2.5 years for condemning Russia’s war against Ukraine Сім місяців під землею та півстоліття на повернення викрадених дітей — підсумки тижня Два роки повномасштабної російсько-української війни: Харківська область‘Сосед еще был жив и звонил внучке, чтобы она достала его из-под завалов’, — житель Бородянки Екологічна катастрофа у Харкові, вбивство полонених, ціна відбудови — підсумки тижня Российско-украинская война: что такое фильтрация?Російсько-українська війна: що таке фільтрація?Ukrainian priest abducted and tortured to death in Russian-occupied Kherson oblast

Прокуратура з подачі першого віце-прем’єра Криму взялася за «Аргументи тижня»

18.01.2013   

Слідчим управлінням Сімферопольського міськуправління міліції відкрито кримінальне провадження за фактом розголошення конфіденційної інформації журналістами Інтернет-видання «Аргументи тижня - Крим».

Про це стало відомо 17 січня, коли в редакцію «АН-Крим» прибули старший оперуповноважений Олег Єремейчук та оперуповноважений Олег Архаров сектора ВДСБЕЗ (відділ державної служби по боротьбі з економічними злочинами) Сімферопольського міськуправління міліції.

Вони заявили, що прибули з метою встановити юридичну адресу редакції, а також зажадали дані її керівництва та автора матеріалу «Гуртожиток як притулок для кримських VIPів. Історія Павла Бурлакова», опублікованого в Інтернет-виданні в листопаді минулого року. Свої вимоги вони мотивували кримінальним виробництвом № 12012130620000011, відкритим у зв'язку із заявою громадянина Бурлакова П. Н. про розголошення конфіденційної інформації про нього у зв'язку з відповідним дорученням прокуратури. Як зазначено в постанові начальника Сімферопольського міськуправління міліції Віталія Пашиніна, дану заяву було подано Бурлаковим в листопаді минулого року.

Через кілька годин Єремейчук вручив редактору Інтернет-видання «Аргументи тижня - Крим» Заїру Акадирову і кореспонденту (автору публікації) Ганні Андрієвський повістки на допит до слідчого у даній кримінальній справі в якості свідків. Вони зобов'язані з'явитися  на допит 18 січня.

Більш ніякої інформації про кримінальному провадженні надано не було.

Нагадаємо, в журналістському матеріалі, про який йде мова, розповідається про те, що перший віце-прем'єр Криму Павло БУРЛАКОВ вже два роки прописаний в гуртожитку ПМК-6 в селищі Комсомольське під Сімферополем. Однак фактично не проживає там, займаючи кімнату лише на папері, не даючи можливості отримати тимчасове житло тим, хто дійсно цього потребує.

Відзначимо, що в Криму утворилася тенденція, коли чиновники прописуються в гуртожитках, до яких не мають ніякого відношення, не проживаючи в них, але формально займаючи кімнати. Однак прізвища тих, хто таким чином користується комунальним майном, не відомі.

В кінці грудня минулого року ми звернулися до міністра регіонального розвитку і ЖКГ АРК Віталію Кіжаєва, який пообіцяв ці прізвища назвати.

Крім того, провести перевірку за фактом прописки Бурлакова в гуртожитку Комсомольського обіцяв і прокурор Криму В'ячеслав Павлов.

Однак сьогодні допит журналістів «Аргументів тижня - Крим» не відбувся.

Прес-офіцер Сімферопольського управління міліції Оксана Сорокопудова вибачилася за те, що у журналістів відібрали час. За її словами, слідчий старший оперуповноважений Олег Єремейчук був терміново викликаний на нараду сектора ВДСБЕЗ (відділ державної служби по боротьбі з економічними злочинами) Сімферопольського міськуправління міліції, інший - Олег Архаров - з сьогоднішнього дня перебуває на лікарняному. «Швидше за все, допит буде пізніше, так як кримінальне провадження все ще відкрито. Чекаємо розвиток ситуації », - припустив Акадиров.

Через кілька годин Єремейчук вручив редактору інтернет-видання «Аргументи тижня - Крим» Заїру Акадирову і кореспонденту (автору публікації) Ганні Андрієвський повістки на допит до слідчого у даній кримінальній виробництву в якості свідків.

 Поділитися