MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Шустер займається маніпуляціями, – громадська рада Інтера

09.04.2013    джерело: intv.ua

Громадська рада, що здійснювала моніторинг новинного контенту телеканалу «Інтер», завершила свою діяльність. Про це повідомив виконавчий директор міжнародного фонду «Відродження» Євген Бистрицький.

Згідно з підписаним у 2012 році меморандумом про співпрацю між фондом та Inter Media Group Limited сторони домовилися про створення та забезпечення діяльності громадської ради «Інтеру» у складі українських та іноземних експертів.

7 березня через ЗМІ фонд «Відродження» отримав від нової команди менеджерів Inter Media Group Limited відповідь на свій лист щодо перспектив продовження дії меморандуму. Керівництво «Інтеру» відмовилось від співпраці з громадською радою за відсутністю у каналу такої потреби.

Одна з найпринциповіших змін, зазначають члени ради, яка суттєво вплинула на інформаційну політику каналу, – заміна програми «Справедливість» Анни Безулик на ток-шоу Савіка Шустера.

«Шустер Live» маніпулює передусім добіркою тем і складом запрошених учасників. Злободенні політичні теми підміняють іншими значимими питаннями, але значно менш гострими. Наприклад, 15 березня головну політичну подію двох попередніх тижнів (блокування Верховної Ради) обговорювали наприкінці програми», – зазначає Бистрицький.

«Шустер Live» не допускає на програму громадських експертів, не надає належного ефірного часу для оприлюднення аргументованої позиції незалежних аналітиків і відомих представників розслідувальної журналістики», – підсумував він.

Як відомо, 7 лютого співвласниками каналу «Інтер» стали бізнесмен Дмитро Фірташ та голова адміністрації президента Сергій Льовочкін.

Після цього менеджмент «Інтера» відмовився брати участь у засіданні громадської ради 22 лютого у Варшаві.

09-04-2013

 Поділитися