MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Проект закінчився – робота продовжуватиметься

19.05.2013   
Юрій Чумак
За неповний рік діяльності Центру (з липня 2012 року по квітень 2013), до його приймальні звернулися 558 жителів Чугуєва та Чугуївського району, які, завдяки роботі правозахисників, реалізували своє право на безоплатну правову допомогу.
Завданням «Центру правової інформації та консультацій» Чугуївської правозахисної групи є надання жителям Чугуєва та Чугуївського району Харківської області базової інформації з правових питань, сприяння у відновленні порушених прав людини. Центр, що працює на базі Чугуївської правозахисної групи (ЧПГ), було створено за підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження» в рамках ініціативи «Посилення правових можливостей бідних верств населення». За неповний рік діяльності Центру (з липня 2012 року по квітень 2013), до його приймальні звернулися 558 жителів Чугуєва та Чугуївського району, які, завдяки роботі правозахисників, реалізували своє право на безоплатну правову допомогу, за допомогою одержання необхідної правової консультації від фахівців Центру. Слід зазначити, що практично по 10% справ знадобилося звернення до суду: спеціалістами Центру було підготовлено 52 позови до судів загальної юрисдикції та адміністративних судів, також подано 1 апеляційну скаргу та 1 скаргу до Європейського суду з прав людини. Відвідувачам надавалась необхідна інформація про найбільш ефективні способи вирішення правової проблеми, вони отримували юридичні консультації, витяги із законів, зразки заяв, скарг та клопотань, інформаційні буклети, видані в рамках ініціативи «Посилення правових можливостей бідних верств населення». До речі, цьому сприяло й те, що партнерські взаємини у ЧПГ склалися з Чугуївською районною радою та з багатьма селищними й сільськими радами Чугуївського району, на базі яких фахівці Центру проводили виїзні правові прийоми громадян. Також експертами ЧПГ у співпраці з юристами Чугуївської райдержадміністрації було підготовлено 8 нових інформаційних буклетів (пам’яток), присвячених типовим правовим питанням, з якими часто зверталися до Центру жителі Чугуївщини. Буклети видані за підтримки та на обладнанні Харківської правозахисної групи. Крім того, в Чугуєві та Чугуївському районі за сприяння представників Центру було проведено ряд правопросвітницьких заходів, а в місті заснована правова бібліотека для школярів. Враховуючи значний обсяг виконаної роботи та вагомі досягнуті результати, голова ЧПГ Роман Лихачов планує продовження діяльності Центру, та зазначає, що за підтримки органів місцевого самоврядування Чугуєва та Чугуївського району створення системи безоплатної правової допомоги на Чугуївщині буде успішно втілено в життя.
 Поділитися