MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Хочеш бути європейцем - почни з правопорядку

24.10.2014   
Експертна Рада з прав людини та реформування органів внутрішніх справ
Реформуємо міліцію разом!

22 жовтня 2014 р., після обговорення на розширеній колегії МВС України, Кабінет Міністрів затвердив Стратегію розвитку органів внутрішніх справ та Концепцію першочергових заходів реформування МВС України. Прийняття цих програмних документів, розроблених експертами правозахисних організацій спільно з МВС України, вперше відкриває для громадянського суспільства перспективу довгострокової реформаторської діяльності правоохоронної сфери.

Стратегія розвитку ОВС України отримала позитивні відгуки європейських поліцеїстів, зокрема Консультативної місії ЄС та Офісу зв’язку НАТО в Україні. Це дозволяє не лише розраховувати на фахову підтримку з боку міжнародних інституцій, але й вибудовувати узгоджену політику дій національного процесу реформаторських змін. Для успішного початку вбачається за необхідне здійснити низку важливих та виважених кроків - розробити робочий план з реалізації Стратегії реформування, сформувати робочі групи за основними напрямками роботи,  налагодити ефективну взаємодію між експертними середовищами, запровадити дієві процедури внутрішнього менеджменту.

Враховуюче це, ми звертаємося до усіх зацікавлених сторін взяти участь у формуванні Національної громадської платформи «Реформуємо МВС: прозорість та відповідальність». Очікуючи на ідеї, практичний досвід,  інновації, неупереджений погляд, ми запрошуємо до співпраці міжнародних експертів, правоохоронців та ветеранів органів правопорядку, науковців та представників академічних установ, активістів неурядових організацій, небайдужих громадян та творчу молодь. Маємо запевнити усіх, хто візьме на себе частину цієї складної роботи, – сьогодні той час, коли думка та зусилля кожного можуть змінити нашу країну на краще!

Ми завжди відкриті до ваших пропозицій та обговорень.

Контактні дані:

https://facebook.com/mvsreform

Євген ЗАХАРОВ, Харківська правозахисна група, http://khpg.org/index.php?r=1.22, khpg[@]ukr.net, тел. 050 402 4064, 

Олег МАРТИНЕНКО, Центр досліджень правоохоронної діяльності, https://facebook.com/clear.org.ua, тел. 067-397-3007, 066-346-9489, olegmartynenko1965[@]gmail.com

 

 

 Поділитися