MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Криму окупанти дали учаснику Майдану чотири роки в’язниці

15.05.2015   
Яніна Смелянська
У Сімферополі окупанти засудили до 4 років і 2 місяців позбавлення волі учасника Євромайдана Олександра Костенко.

Суд визнав активіста винним у нанесенні легких тілесних ушкоджень співробітнику "Беркута" під час масових акцій в Києві в лютому 2014 року.

При цьому так звана "прокурор" Криму Наталія Поклонська просила призначити Костенко покарання у вигляді чотирьох років і трьох місяців позбавлення волі і штрафу в розмірі 80 тисяч рублів.

Як стверджувало "звинувачення", Костенко кинув камінь у співробітника кримського "Беркута" 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку, біля будівлі Верховної Ради.

Сам обвинувачений своєї провини не визнав.

Раніше Поклонська розповідала, що Костенко був затриманий на території окупованого Криму. Було порушено кримінальну справу, в якій "постраждалими" були названі близько 50 співробітників правоохоронних органів.

Нагадаємо, кримчани Олександр Костенко і Станіслав Краснов вперше опинилися в центрі уваги преси ще у вересні 2013 року, коли були співробітниками міліції Сімферополя. Вони приїхали до Києва і провели прес-конференцію, розповівши, що міліцейське керівництво переслідує їх за відмову «зам’яти» кримінальну справу про продаж в Москву в сексуальне рабство двох дівчат з Криму. Влада проігнорували публічну заяву молодих міліціонерів, і тим довелося піти зі служби.

Далі, Олександр та Станіслав залишилися в Києві та брали активну участь у подіях на Майдані. Коли почалася війна на Донбасі, Краснов створив батальйон «Крим». Костенко став волонтером, очолював створений ним благодійний фонд «Український Крим. Повернення». А в листопаді минулого року Олександр несподівано зник ... Довгий час батьки і друзі не знали, що з ним. І лише недавно з’ясувалося - Олександр у кримській в’язниці: в окупованому Сімферополі суд виніс рішення про його арешт

 Поділитися