MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

З-за обстрілів пропускні пункти між окупованими територіями та Україною закриті

18.08.2015   
Яніна Смелянська
У зв’язку із збільшенням кількості обстрілів, для захисту життя громадян транспортний коридор через лінію розмежування у районі населених пунктів Майорське і Зайцеве буде тимчасово закритий.

У зв’язку з небезпекою для життя громадян транспортні коридори через лінію розмежування у зоні АТО на Донбасі будуть закриватися. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

У зв’язку із збільшенням кількості обстрілів, для захисту життя громадян транспортний коридор через лінію розмежування у районі населених пунктів Майорське і Зайцеве буде тимчасово закритий.

У разі розширення сектора обстрілу, аналогічні заходи будуть застосовуватися і до інших транспортних коридорів.

Варто відзначити, що в Луганській області тривають активні бойові дії. Протягом минулої доби інтенсивному обстрілу піддалися смт Станиця Луганська, с. Кримське, с. Валуйское і район залізничної станції Вільхова.

По Станиці вели вогонь з 21:15 до 2:15 ночі з калібру 122-мм і САУ. В результаті обстрілу згорів будинок по вул. Ленінська, в якому проживала літня жінка, ще в одному на вул. Лермонтова сталося загоряння. Також зафіксовано пошкодження покрівлі в кафе в центрі селища.

З важкого озброєння обстріляли с. Валуйское Станично-Луганського району - знищено покрівлю в 6 будинках на вул. Толстого і Шевченко. Майже повністю розбитий важкими снарядами газопровід біля залізничної станції Вільхова - 506 абонентів залишилися без газу. Ведуться ремонтні роботи.

З 122-мм артилерії обстріляли також с. Кримське. На щастя, обійшлося без жертв і руйнувань.

У свою чергу, Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловив серйозну стурбованість з приводу ескалації насильства на сході України, яке, згідно з повідомленнями, призвело до загибелі цивільних осіб з обох боків лінії зіткнення. Про це повідомляє Центр новин ООН.

Глава ООН сказав, що обізнаний про напади на співробітників Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) і закликав всі сторони конфлікту повною мірою поважати роль цієї Організації та її персоналу.

«Генеральний секретар ООН закликав усі сторони продовжувати діалог і повною мірою дотримуватися духу і букви Мінських домовленостей, у тому числі тих, що стосуються використання важких озброєнь», - йдеться в заяві, поширеній Прес-секретарем глави ООН.

«Тривалі порушення режиму припинення вогню і загибель людей неприйнятні», - заявив Пан Гі Мун.

Він закликав усі сторони вжити термінових кроків із де-ескалації нинішньої ситуації і по запобіганню насильства, яке веде до подальшої загибелі людей, людських страждань і руйнування інфраструктури, а також негативним чином позначаються на стабільності в регіоні.

Генеральний секретар ООН закликав усі сторони забезпечити необмежений доступ людей до вкрай необхідної гуманітарної допомоги, а також свободу пересування для цивільного населення країни.

У своїй заяві Генеральний секретар ООН знову підкреслив, що ООН підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

 Поділитися