MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Дитячі мультфільми, що спонукають до мрій

23.12.2015   
Анастасія Шапошнікова
22 грудня Художньо-меморіальний музей І.Ю. Рєпіна у м. Чугуєві долучився до когорти тих, хто дарує передноворічне тепло та позитивні емоції – у Художній галереї відбувся благодійний захід для дітей, батьки яких наразі захищають нашу Батьківщину у зоні проведення АТО.

22 грудня Художньо-меморіальний музей І.Ю. Рєпіна у м. Чугуєві долучився до когорти тих, хто дарує передноворічне тепло та позитивні емоції – у Художній галереї пройшов показ анімаційних фільмів в рамках Міжнародного благодійного фестивалю мультфільмів «Муля».

Ці добрі та яскраві мультики були створені дітлахами для дітлахів, щоб підіймати настрій, спонукати до мрій. Тому невипадково на показ до музею було запрошено дітей, батьки яких наразі захищають нашу Батьківщину у зоні проведення АТО.

Витвори юних талантів також спонукали і нас – працівників музею – до творчих пошуків, через це одним мультпоказом не обмежилося: спочатку керівник кіношколи «Cinema School» провела з маленькими відвідувачами-глядачами майстер-клас з пластилінової анімації, а наприкінці учні побачили вже змонтований мультфільм; музейники запропонували виготовити ялинкові прикраси і розмістити їх на «галерейній» ялинці; створили символічну ялинку єдності і взаєморозуміння з кольорових відбитків дитячих долоньок; організували вікторину, яка визначила найуважніших глядачів.

І як подобає у передноворічних заходах – кожна дитина полишила музей не тільки з гарним настроєм, а й з приємними подарунками на згадку.

Об’єднав фестиваль «Муля» не лише глядачів, а й нас – організаторів, бо знайшлося багато помічників, які відгукнулися допомогти музею у проведенні показу. Тому окрема подяка: громадським організаціям «Наш вибір» та «Чугуївська правозахисна група», кіношколі «Cinema School» та всім небайдужим чугуївцям.

Погодьтеся, приємно напередодні свят відчути себе трохи чи то Святим Миколаєм, чи то Дідом Морозом, чи то Ноелєм!

 Поділитися