MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ми вміємо захищати журналістів, які пишуть правду!

21.01.2016   
Роман Лихачов
Головний редактор газети «Печенізький край» Тетяна Сиром’ятнікова знову поновлена на посаді в судовому порядку. Невже владі в Печенігах так важко зрозуміти, що не можна закривати рот пресі, пора вчитися звикати до справедливої критики!

Не так давно ми в судовому порядку поновили на посаді головного редактора газети «Печенізький край» Тетяну Сиром’ятнікову.

Але районні владники, не давши їй пропрацювати і дня, її тут же звільнили «у зв’язку з втратою довіри».

Ми з цим не погодилися і повторно пішли до суду – і справедливість восторжествувала: спільними зусиллями з юристом Чугуївської правозахисної групи Наталією Сарматицькою Т. Сиром’ятнікова в січні поточного року знову була поновлена на посаді.

Цитуємо рішення Печенізького районного суду Харківської області:

«Визнати незаконним та скасувати рішення XLIV сесії VI скликання Печенізької районної ради Харківської області від 28 липня 2015 року в частині звільнення ОСОБА_4* з посади редактора КП «РЕДАКЦІЯ ГАЗЕТИ «ПЕЧЕНІЗЬКИЙ КРАЙ» у зв’язку з втратою довір’я на підставі пункту 2 статті 41 Кодексу законів про працю України.
Поновити ОСОБА_4 на посаді редактора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «РЕДАКЦІЯ ГАЗЕТИ «ПЕЧЕНІЗЬКИЙ КРАЙ».
Стягнути з КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «РЕДАКЦІЯ ГАЗЕТИ «ПЕЧЕНІЗЬКИЙ КРАЙ» на користь ОСОБА_4 середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 29 липня 2015 року по 12 січня 2016 року у розмірі 26 180 гривень 90 копійок.
Допустити негайне виконання цього рішення в частині поновлення ОСОБА_4 на посаді редактора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «РЕДАКЦІЯ ГАЗЕТИ «ПЕЧЕНІЗЬКИЙ КРАЙ».
Стягнути з Печенізької районної ради Харківської області на користь ОСОБА_4 витрати на правову допомогу у розмірі 3 000 гривень 00 копійок.
Стягнути з Печенізької районної ради Харківської області на користь держави судовий збір у розмірі 749 гривень 01 копійки».

Невже владі в Печенігах так важко зрозуміти, що не можна закривати рот пресі, пора вчитися звикати до справедливої критики!

Хочу також подякувати колегам з Харківської правозахисної групи, які підтримали нас у цій справі.

*ОСОБА_4 – в даному рішенні суду – Тетяна Сиром’ятнікова.

Роман Лихачов, адвокат, голова Чугуївської правозахисної групи

 Поділитися