MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Зробимо «Укрзалізницю» доступною для ВСІХ!

29.05.2016   
Юлія Сачук
31 травня у Києві відбудеться протест людей з інвалідністю під стінами «Укрзалізниці». «Ми покажемо, хто насправді є нашою перешкодою», – заявляють учасники протесту.

Придбати квиток на потяг через Інтернет – зручна та потрібна кожному послуга, але «Укрзалізниця» чомусь так не вважає. Послуга начебто доступна, але не для людей з інвалідністю:

• сайт є недоступним для незрячих людей;

• через сайт неможливо придбати пільговий квиток для людей з інвалідністю.

Тож люди з інвалідністю в очах Укрзалізниці – «не всі», для них обов’язковим є похід до каси!

І все це незважаючи на рішення суду від 2 жовтня ще 2013 року у справі №461/431/13. Суд зобов’язав державне підприємство «Укрзалізницю» та державне підприємство «Головний інформаційно-обчислювальний центр державної адміністрації залізничного транспорту України» усунути недоліки на сайті «Укрзалізниці», зокрема забезпечити можливість придбання пільгових квитків через сайт та зробити його доступним для людей з порушенням зору, а саме аби текстом було підписано статус місць (вільне чи зайняте), щоб програмне забезпечення для незрячої людини могло відтворювати дану інформацію вголос за допомогою спеціального звукового синтезатору.

Проте «Укрзалізниця» не зробила належних кроків, аби зробити свої послуги доступними для людей з інвалідністю. На сьогоднішній день рішення суду не виконане!


Враховуючи бездіяльність з боку «Укрзалізниці», ігнорування рішення суду та подальшу дискримінацію пасажирів з інвалідністю, Всеукраїнська громадська організація людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» проведе протест під стінами «Укрзалізниці» з вимогами зробити нарешті сайт доступним для всіх людей, з інвалідністю чи без.

Акція відбуватиметься у Києві (вул. Тверська, 5), 31 травня 2016 р. з 12:00. «Ми покажемо, хто насправді є нашою перешкодою», – заявляють учасники протесту.

Долучайтесь до нас, якщо ви підтримуєте вимогу про доступність послуг як державного, так і приватного секторів!

Ми вимагаємо:

• негайного виконання рішення суду;

• припинення дискримінації пасажирів з інвалідністю;

• безперешкодного користування залізничним транспортом для всіх людей!

Юлія Сачук, віце-президент ВГО «Генерація успішної дії»


 

 

 Поділитися