MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Часом трапляються дива, або трохи про умовно-дострокове звільнення засудженого

29.05.2018   
Володимир Куценко
І знову перемога адвоката ХПГ!

У лютому цього року до адвоката Центру стратегічного захисту ХПГ звернувся засуджений за ч. 2 ст. 186 КК України Соловйов, який відбуває покарання у Голопристанській виправній колонії № 7 у Херсонській області.

З його слів, з початку відбування покарання з 2014 року щодо нього жодного разу не розглядалося питання стосовно умовно-дострокового звільнення.

До кінця строку відбуття покарання у нього залишалося близько 7 місяців.

Після витребування з колонії характеризуючих матеріалів на засудженого, було вирішено спробувати подати клопотання до районного суду про умовно-дострокове звільнення останнього.

Хоча на задоволення цього клопотання було мало сподівань, оскільки характеристика на засудженого посередня, за час відбування покарання він мав 22 стягнення (погашені) і лише 2 заохочення, які він отримав після цих стягнень. Під час розгляду справи в суді він отримав третє заохочення.

І саме цими заохоченнями адвокат довів суду, що засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення.

Навіть прокурор поклався на розсуд суду, не заперечуючи проти звільнення, чого майже ніколи не буває.

Тож кропітка робота адвоката не минула дарма! 22 травня 2018 року суд задовольнив клопотання адвоката Центру стратегічних справ та умовно-достроково звільнив засудженого! Святкуємо чергову перемогу!

 Поділитися