MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Журналіст Станіслав Асєєв (Васін) оголосив голодування

05.07.2018   
ХПГ-інформ

Український журналіст Станіслав Асєєв, відомий під псевдонімом Станіслав Васін, якого тримають у полоні бойовики «ДНР», тиждень тому розпочав голодування. Про це повідомив колишній нардеп Єгор Фірсов.

«Отримав інформацію про те, що український журналіст Станіслав Асєєв, якого вже рік тримають у неволі бойовики ДНР через його журналістську діяльність, тиждень тому почав голодування.

До такого рішення його підштовхнуло погане поводження. Стас утримується у вільготному приміщенні, хворіє, але не отримує необхідних ліків. Крім того, сама ситуація дика – адже в бойових діях він участі не брав, жодних злочинів не скоював, і перебуває в полоні тільки через те, що працював журналістом», – написав Є. Фірсов у Facebook.

Він також закликав міжнародні організації звернути увагу на факт голодування й посприяти скорішому обміну С. Асєєва.

Станіслав Асєєв зник 2 червня 2017 року на контрольованій бойовиками території. Свої публікації Асєєв підписував псевдонімом Васін і співпрацював з низкою українських ЗМІ, зокрема, проектом «Радіо Свобода» «Радио Донбасс.Реалии». Звільнити Асєєва закликала міжнародна організація «Репортери без кордонів». У лютому заяву солідарності з Асєєвим підписали голови Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко та Союзу журналістів Росії Володимир Соловйов. Про підтримку позиції колег також оголосили керівники Європейської Федерації журналістів.

 Поділитися