MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

‘Я сказав росіянам на блокпосту, що їду на Азовсталь’ Нацгвардійця РФ судитимуть за сексуальне насильство щодо викраденого чоловіка Війна з темрявою. Підсумки тижняРосія створила ‘всепроникну атмосферу страху’ на ТОТ‘Суди’ над полоненими: у ‘ДНР’ до тривалого ув’язнення засудили десятьох ‘азовців’Навіщо?Мілітариzовані: Росія посилює діяльність ‘Юнармії’ у КримуНе визнавати ‘фарс Кремля’Росіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, — їх шукають рідніЯк наука опирається тиранії. Дайджест російських протестівВійна проти пам’яті — як росіяни руйнують пам’ятники та меморіали в Україні Після деокупації Київщини правоохоронці виявили 1590 тіл Україна має відомості про 550 000 воєнних злочинцівХарківщина: під ударом — історія, релігія, мистецтвоРозстріляв українського військовополоненого на ЗапоріжжіМКС видав ордери на арешт двох російських генералівВ эвакуацию я поехал в одних штанах, сапогах, курточке и с документамиСвободу Олегу Орлову!Свободу Олегу Орлову! Політика надання грошової або гуманітарної допомоги жертвам воєнних злочинів

Декілька слів про громадський транспорт у містечку на Півдні України

05.02.2019   
Влад Боднар
За інформацією виконкому Первомайської міської ради, перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, відповідно до укладених договорів, здійснюють 6 перевізників: 4 юридичних особи та 2 фізичних особи-підприємця

«Кожен,  хто законно  перебуває на території   будь-якої держави, має право  вільно пересуватися і вільно вибирати місце проживання в межах цієї території» – ст. 2  Протоколу №4 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, який гарантує деякі права і свободи, не передбачені в Конвенції та у Першому протоколі до неї.

Відповідно до ст. 33 Конституції України, свобода пересування і право на вільний вибір місця проживання належать кожній людині, яка на законних підставах перебуває на території України, і включають у себе свободу пересування територією України, право на вільний вибір постійного чи тимчасового місця проживання на території України, право вільно залишати територію України, право громадянина України в будь-який час повернутися в Україну.

Свободу пересування можна трактувати по-різному. Наприклад, пересічний громадянин вам скаже, що пересувається він вільно, але ось як пересувається, то вже інше питання. Тому поговорим про громадський транспорт, який завжди турбує громадян. У нашій державі існує Закон України про транспорт, який містить 42 статті. У 12 статті вказується, що підприємства транспорту зобов’язані забезпечувати:

  • потреби громадян, підприємств і організацій у перевезеннях;

  • обслуговування пасажирів під час довготривалих перевезень доброякісною питною водою, харчуванням, можливість задоволення інших біологічних потреб;

  • якісне і своєчасне перевезення пасажирів, вантажів, багажу, пошти;

  • виконання державних завдань (контрактів) щодо забезпечення потреб оборони і безпеки України;

  • безпеку перевезень;

  • безпечні умови перевезень;

  • запобігання аваріям і нещасним випадкам, усунення причин виробничого травматизму;

  • охорону навколишнього природного середовища від шкідливого впливу транспорту;

  • права на пільги громадян щодо користування транспортом.

Розглянемо дану ситуацію у типовому українському містечку, як Первомайськ, що знаходиться у Миколаївській області. Автобуси та маршрутки їздять тут нечасто, стан самого транспорту бажає бути кращим.

За інформацією виконкому Первомайської міської ради, перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, відповідно до укладених договорів, здійснюють 6 перевізників: 4 юридичних особи та 2 фізичних особи-підприємця, а саме:

  • ПП «Автореал»

  • ТОВ «Голта Автотранс»

  • ПП «Євротранс Юг»

  • ПП «Талісман»

  • ФОП Ковальчук В.Л.

  • ФОП Лень Л.С.

За допомогою аналітичного сервісу YouControl, розглянемо юридичних осіб:

1) ПП «Автореал»

Статутний капітал підприємства 0 гривень. Невідповідність фінансових ресурсів обсягам здійснюваної діяльності може свідчити про фіктивність компанії. Малий статутний капітал точно не може вважатись гарантією надійності партнера. Розмір статутного капіталу менший, ніж законодавчо встановлений мінімум (для акціонерних товариств, банківської, фінансової, страхової сфери) і т.д. може свідчити про наявність фінансових проблем, ризики анулювання ліцензій (якщо це умова ліцензування), відмови в отриманні кредитування тощо. Чим нижче цей показник, тим вище ризик співпраці з контрагентом.

ПП «Автореал» зареєстровано на квартиру у житловому будинку по вулиці Достоєвського у Первомайську. Місцезнаходження підприємства у житловому приміщенні (найчастіше це адреса одного із засновників) може свідчити про його недостатню платоспроможність для оренди приміщення відповідного функціонального призначення: офіс, цех, склад тощо. Здійснення промислової діяльності, розміщення найманих працівників в житловому фонді може бути підставою для застосування санкцій за порушення трудового законодавства, а також за порушення ліцензійних умов (якщо ними передбачені відповідні обмеження).

2) ТОВ «Голта Автотранс»

Статутний капітал підприємства 500 000 гривень, компанія зареєстрована у будівлі на вулиці Одеській у Первомайську.

3) ПП «Євротранс Юг»

Статутний капітал підприємства 3 530 000 гривень. Підприємство має податковий борг

4) ПП «Талісман»

Має такий саме статутний капітал, як і ПП «Автореал» – 0 гривень. Підприємство зареєстровано у місці проживання власників компанії.

 

Шляхи вирішення транспортного питання у Первомайську зі слів влади

«З метою покращення транспортного обслуговування, створення комфортних умов для перевезення усіх категорій пасажирів, зокрема, людей з особливими потребами, розроблено бізнес-план створення транспортного комунального підприємства, обов’язковою умовою для якого є придбання нових транспортних засобів для використання їх на міських автобусних маршрутах загального користування в місті Первомайськ».

 Поділитися