MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Спартак Хачанов виїхав з України

06.02.2019   
Ірина Скачко

Студент Академії мистецтв, якому після скандальної виставки погрожували радикали, був вимушений залишити Україну.

Спартак Хачанов із дружиною зараз перебуває у Фінляндії за програмою інституції Artists at Risk. Організація підтримує митців із усього світу, якщо їхньому життю загрожує небезпека.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року семестрова робота студента-скульптора Спартака Хачанова в київській Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури спричинила гучний скандал.  

Пацифістська експозиція «Парад членів», у якій фігурки гіпсових солдатиків і військової техніки мали фалічну форму, обурила одного із викладачів, а також представників праворадикальної групи «Січ». Молодики погрожували студенту безпосередньо в стінах вишу. Ректорат поставив питання про виключення Хачанова з Академії.

«Завдяки програмі Artists at Risk, Спартак Хачанов зараз у безпеці. Сьогодні вони з дружиною приїхали у Гельсінкі. Це стало можливим у результаті активної позиції колег Спартака у Києві і фінських організацій», – написала днями правозахисниця Оксана Челишева.

Як повідомив Спартак Хачанов, він не знає, чи було його виключено із НАОМА і коли він зможе повернутися в Україну.

 

 Поділитися