MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Висока законотворча активність. Чи к добру?

03.09.2019   
ХПГ-інформ
Хто і скільки законопроектів вніс на розгляд Верховної Ради?

За нашими підрахунками 29-30 серпня до Верховної Ради України внесено 318 законопроектів (не враховані кадрові призначення та технічні питання).

Від Президента надійшло 20 законопроектів, в тому числі 8 – про зміни до Конституції. Фракція СН подала 66 законопроектів. Найбільш активними були депутати СН Павло Фролов – 35 законопроектів, в тому числі 11 він подав сам або у співавторстві, але зазначений в них першим автором; Олена Шуляк – 32, першим автором зазначена у 4; Віталій Безгін – 28 законопроектів, перший автор у 4; Владислав Криклій – 28; Роксолана Підласа – 22 законопроекти, перший автор у 4; Денис Малюська – 21 законопроект, перший автор у 2; Данило Гетманцев – 18, з них 8 власних і в 10 він перший автор.

Фракція ЄС подала 24 законопроекти, серед найактивніших були Ніна Южаніна, автор 11 законопроектів, в тому числі перший автор – у 8, та Іванна Климпуш-Цинцадзе – 11 законопроектів, у 5 вона є першим автором. Олег Синютка – співавтор 13 законопроектів.

Фракція «Батьківщина» подала 10 законопроектів, у всіх багато авторів, але першими означені Юлія Тимошенко та Сергій Соболєв.

Фракція ОПЗЖ подала 14 законопроектів, в усіх фігурує як автор Нестор Шуфрич, 2 належать йому, ще у двох він – перший автор. Співавтор 12 – Наталія Королевська.

Але абсолютним рекордсменом по кількості поданих законопроектів став самовисуванець Дмитро Шпенов. Він подав 42 законопроекти сам, і 18 у співавторстві з Вадимом Новинським, останній у всіх 18 означений як перший автор.

Фракція «Голос» поки що не подала жодного законопроекту.

Крім того, до парламенту внесені під новими реєстраційними номерами 124 законопроекти, ухвалені в першому читанні в парламенті минулого скликання.

В перший же день роботи ВРУ ухвалила, вже вночі, законопроект №7203 про зміни до статті 80 Конституції у частині скасування депутатської недоторканності. На наступній сесії, яка починається сьогодні, треба проголосувати законопроект конституційною більшістю (більше 300 голосоів). У випадку успішного голосування з 1 січня 2020 року недотоканність відносно депутатів парламенту більше не діє.

 Поділитися