MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Де мама Аліси?

СБУ оголосила лісничому на Харківщині підозру в заподіянні 8 млн ₴ збитків

08.09.2019   
Денис Волоха

Служба безпеки заявляє про викриття службової недбалості працівника Чугуєво-Бабчанського лісгоспу.

У пресрелізі СБУ повідомляється, що лісничого викрили на виконання указу Президента Зеленського, який він видав незадовго до свого візиту до Харківщини, де з гелікоптера побачив вирубані ділянки лісу.

СБУ говорить, що лісничий «неналежно виконував свої обов’язки», чим заподіяв 8 мільйонів гривень шкоди.

«У межах розпочатого кримінального провадження слідчі СБУ встановили, що з початку 2019-го року лісничий неналежно виконував свої службові обов’язки з охорони лісів від самовільних рубок. (…) У ході досудового слідства встановлено, що службовцю був відомий факт незаконної заготівлі деревини на території очолюваного ним лісництва. Однак, всупереч своїм службовим обов'язкам, [він] не перешкоджав протиправній діяльності», — ідеться в повідомленні Служби безпеки.

За даними відомства, через недбалість лісничого було вирубано 1300 м3 цінних порід дерев. Йому оголосили підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), яка передбачає покарання до п’яти років ув’язнення.

28-го серпня ми писали про те, як працівники деревообробного підприємства в Золочеві (Харківщина) напали на знімальну групу телеканалу 112 Україна, коли ті підняли в повітря дрон, щоби записати відео для сюжету про вирубку лісів. На журналіста скоїли напад, коли він у прямому етері розповідав про інцидент.

 Поділитися