MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Чернівецькі депутати хочуть заборонити будь-які публічні ЛГБТ-акції

01.11.2019   
Ірина Скачко
Депутати міської ради Чернівців підтримали відповідну петицію. Тепер справа за міським головою, який може накласти вето на таке рішення.

24 депутати проголосували за те, щоб на рівні Статуту територіальної громади Чернівців заборонити проведення публічних ЛГБТ-заходів. Рішення стало відповіддю на петицію місцевого активіста Миколи Гунька.

Харківський марш рівності - 2019

«Керуючись Конвенцією ООН про права дитини, прийнятою резолюцією 44/25 Генеральної Асамблеї ООН від 20 листопада 1989 року та ратифікованою Постановою Верховної Ради України № 789ХІІ від 27 лютого 1991 року, яка набула чинності для України 27 вересня 1991 року і згідно з якою освіта дітей повинна бути направлена в тому числі на повагу до національних цінностей їх країни, прошу Чернівецьку міську раду заради захисту дітей від інформації, яка пропагує аморальні збочення на противагу традиційним сімейним цінностям, внести до статуту територіальної громади міста Чернівці заборону публічних лгбт-заходів», – йдеться в петиції.

У статті Конституції, на яку посилається Микола Гунько, йдеться про сім’ю: «Шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Кожен із подружжя має рівні права і обов’язки у шлюбі та сім’ї. Батьки зобов’язані утримувати дітей до їх повноліття. Повнолітні діти зобов’язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків. Сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою».

Тепер слово за міським головою, який може накласти вето на рішення міськради. Втім, він  уже висловився щодо ініціативи депутатів вкрай несхвально. В інтерв’ю ТСН міський голова Чернівців Олексій Каспарук зазначив: «Будемо ще радитися з юридичним управлінням, чи треба взагалі накладати вето на це рішення. Я вважаю, що воно таке, як то кажуть, нікчемне, воно чітко порушує Конституцію України, де зазначено, що право жодного громадянина не може бути порушене за будь-якою ознакою. На цьому просто роблять піар і все».

 Поділитися