MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В уряді планують відмовитися від груп інвалідності

06.11.2019   
Денис Волоха

На зміну радянській класифікації за групами інвалідності має прийти Міжнародна класифікація функціонування, що використовується в Європі.

За словами голови комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової, класифікатор уже перекладений українською та невдовзі має бути інтегрований в українське законодавство.

«Ми зараз продовжили ту роботу, яку раніше здійснювало Міністерство охорони здоров’я. Ми імплементуємо в українське законодавство Міжнародний класифікатор функціональності, він уже перекладений українською мовою, але до кінця не проведена система його ратифікації. З допомогою МКФ ми хочемо нарешті позбавитися від системи інвалідності, яка залишилася в Україні з радянських часів», — цитує Третьякову Дзеркало тижня.

За словами голови комітету соцполітики та ветеранів, впровадження класифікатора посприяє збільшенню частки людей з інвалідністю на ринку праці. Як говорить Третьякова, нова політика уряду щодо людей з інвалідністю передбачатиме визначення відсотка втрати працездатності конкретної людини, від якого залежатиме розмір виплат від держави. Саме такий підхід рекомендує застосовувати Всесвітня організація охорони здоров’я, яка у 2001-му році розробила й затвердила Міжнародну класифікація функціонування (МКФ).

Міжнародна класифікація функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я ВООЗ в українському перекладі була затверджена наказом тодішньої в. о. Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун наприкінці 2018-го року.

 Поділитися