MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Docudays UA – творимо суспільство вільних людей!

21.11.2019   
ХПГ-інформ
XVІ Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA стартує на Харківщині.

23 листопада о 16.30 в кінотеатрі «8½» відбудеться відкриття XVІ Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в Харківській області. Фільм-відкриття – «Обережно, провалля!» (режисер Бінґ Ліу, США).

Про цей та інші заходи Фестивалю розповіли в Харківському прес-центрі регіональні координатори Мандрівного фестивалю: Володимир Каплун – представник «Харківської правозахисної групи», Юрій Чумак – голова «Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», а також представниця Фундації регіональних ініціатив (Харків) Маргарита Скляниченко та регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олександр Міненков.

Провідна тема цьогорічного Фестивалю сформульована через питання: «Дозволити програмі змінити вашу свідомість?» Docudays UA пропонує поміркувати над тим, як змінюється наше повсякдення, звички та способи комунікації з появою цифрових технологій, які нові можливості вони відкривають для дослідження реальності та які загрози, пов’язані з контролем та інформаційною безпекою, криються в цифровій мережі. 

Фестиваль пропонує відвідувач(к)ам подивитись на питання прав людини з різних позицій – і не лише через кіно (увазі глядачів пропонується 34 фільми вітчизняних та зарубіжних режисерів/режисерок), а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії, яких організатори підготували чимало. XVІ Мандрівний Docudays UA на Харківщині триватиме з 22 листопада до 15 грудня 2019 року.

Серед майданчиків для показів і обговорень фільмів – кінотеатр, будинки культури, школи й вищі навчальні заклади, креативні простори та бібліотеки, правоохоронні органи та установи Державної кримінально-виконавчої служби України.

Розклад публічних заходів Фестивалю див. тут.

Більш детально про події Мандрівного Docudays UA на Харківщині – на Facebook-сторінці


Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Входить до Міжнародної мережі правозахисних кінофестивалів Human Rights Film Network. Відбувається щороку в Києві впродовж останнього тижня березня. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Мета Мандрівного фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

 Контакти: Юрій Чумак, 099-063-27-37.

 Поділитися