MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Заборонені або обмежені для переміщення через лінію розмежування товари

28.11.2019   
Володимир Глущенко, адвокат

Сьогодні на сайті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб опубліковано Наказ Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України від 18.11.2019 № 92 «Про затвердження Переліку і обсягів (вартості/ваги/кількості) обмежених або заборонених до переміщення через лінію розмежування та до/з гуманітарно-логістичних центрів товарів, які можуть бути віднесенні до особистих речей» та Наказ Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України від 18.11.2019 № 91 «Про переміщення гуманітарних вантажів міжнародними гуманітарними організаціями на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях», якими власне передбачено які саме товари не можуть бути переміщені через лінію розмежування.
До таких товарів, зокрема відносять:
Зброя та боєприпаси, муляжі такої зброї, холодна зброя, наркотичні засоби та психотропні речовини, отруйні речовини, банківські метали у злитках та монетах, паливно-мастильні матеріали, тощо.
Особливу увагу звертаємо на товари, переміщення, яких обмежено. Це платіжні картки, підакцизні товари та автомобільні запчастини для легкового автотранспорту.
З повним переліком товарів, обмежених або заборонених до переміщення через лінію розмежування та до/з гуманітарно-логістичних центрів можна ознайомитися тут.

Правова допомога внутрішньо переміщеним особам та особам, які проживають на тимчасово окупованій території України, надається у громадській приймальні УГСПЛ у м. Харкові за адресою: вул. Свободи, 27, кв. 6 – за підтримки Норвезької ради у справах біженців.


Статтю створено в рамках спільного проекту УГСПЛ і Норвезької ради у справах біженців.

#NorwegianRefugeeCouncil #NRC #ПрямуємоРазом

 Поділитися