MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Devil’s Dance: ексголова МЗС Австрії влаштувалася колумністкою на Russia Today

10.05.2020   
Денис Волоха
Карін Кнайсль, яка запам’яталась танцем із Путіним на своєму весіллі, зараз у процесі розлучення з чоловіком, без грошей та пише колонки для Russia Today.

Карін Кнайсль, яка запам’яталась танцем із Путіним на своєму весіллі, зараз у процесі розлучення з чоловіком, без грошей та пише колонки для Russia Today.

Очільниця МЗС Австрії від популістичної правої партії FPÖ не пробула на посаді й півтора року, пішовши у відставку в червні минулого року разом з іншими членами уряду на фоні скандалу.

Лідери Австрійської партії свободи, і без того відомої прихильним ставленням до Росії, фігурують на відеозаписах, рік тому оприлюднених двома німецькими виданнями.

На записах вони за два місяці до парламентських виборів 2017-го року розмовляють із нібито «впливовою росіянкою» на ім’я Альона Макарова, перебуваючи на Ібіці. Вони, зокрема, обговорювали можливість підтримки FPÖ з боку медіа перед виборами в обмін на урядові контракти, фінансування партії від «таємних» донорів (що порушує австрійське законодавство), а віцепрем’єр в уряді 2017-2019 Гайнц-Крістіан Штрахе висловлює намір впровадити цензуру преси «як у Віктора Орбана» в сусідній Угорщині.

Як пише Європейська правда, через коронавірусну кризу Карін Кнайсль втратила доход та скаржилася, що не може отримати ані цента з фонду підтримки самозайнятих. Водночас австрійські медіа писали про погіршення її стосунків із чоловіком та навіть бійки. Зараз вони перебувають у процесі розлучення.

Головна редакторка федерального пропагандистського медіа Russia Today Маргарита Симоньян написала у твітері, що тепер Кнайсль буде писати колонки для сайту RT.

«Та сама ексміністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль, із якою на її весіллі танцював Путін, тепер буде писати для нас авторські колонки», — твітнула Симоньян.

У своєму блозі Карін Кнайсль представлена як «аналітик у сфері енергетики, колишній міністр закордонних справ Австрії». 

 Поділитися