MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Харківська міськрада програла суд про перейменування проспекту Григоренка

18.06.2020   
Денис Волоха

Міськрада Харкова має намір оскаржувати рішення суду, тому воно набуде чинності лише після розгляду в апеляційному суді.

Сьогодні Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов харківського осередку ВО «Свобода» до Харківської міськради про скасування рішення щодо чергового перейменування проспекту Петра Григоренка на проспект маршала Жукова.

Про рішення суду повідомляє Громадське.Харків.

Питання про перейменування проспекту Григоренка розглядається судом уже втретє — торік міськрада програла суди двох інстанцій, після чого вирішила ухвалити ще одне рішення про перейменування: нібито на підставі громадського обговорення, на відсутність якого, зокрема, вказували суди.

Результати громадського обговорення розкритикував позафракційний депутат міськради Ігор Черняк, стверджуючи, що має докази примушування людей підписувати звернення до міського голови з проханням про перейменування проспекту.

3-го березня цього року Окружний адмінсуд Харкова відкрив провадження за позовом Харківської обласної організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода» про скасування рішення міськради від 26-го лютого.

Згодом до позову намагався приєднатися Український інститут нацпам’яті, проте суд не задовольнив його клопотання.

В ухвалі про відкриття провадження суд зобов’язав міськраду опублікувати повідомлення про оскарження її рішення в тому ж виданні, де було оприлюднено саме рішення. Окрім цього, суд запропонував позивачу надати докази того, що Міністерство оборони СРСР належало до «вищих органів влади та управління СРСР». 

Відповідно до норм процесуального права, сьогоднішнє рішення суду набуде законної сили лише після розгляду в апеляційному суді або після закінчення строку на подання апеляції. Як зазначає сайт 057.ua, міськрада заявляє, що буде оскаржувати рішення.

 Поділитися