MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Начальника сумської колонії підозрюють у привласненні 250 тисяч гривень

05.09.2020   
Денис Волоха

Правоохоронці повідомляють про викриття злочинної схеми в колонії: керівництво нібито виплачувало зарплату працівникам, які фактично не працювали.

Поліція повідомила про підозру начальнику та керівникам двох підрозділів колонії на Сумщині, — ідеться в пресрелізі Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

«Підозрювані безпідставно нараховували майже 250 тисяч гривень різних виплат працівникам, які фактично не виконували свої трудові обов’язки», — зазначають у поліції.

Імовірне привласнення коштів розслідує управління ДБР у Полтаві за процесуального керівництва Прокуратури Сумської області.

Правоохоронці вважають, що керівництво колонії організувало злочинну схему для власного збагачення.

«У квітні 2020-го року в колонію працевлаштувалися 7 осіб. На підставі табелів обліку робочого часу, підписаних керівником підрозділу, вказаним працівникам виплачувалась заробітна плата. Однак фактично ці працівники не працювали і не виконували своїх службових обов’язків. Фіктивні працівники отримували лише невеликий відсоток, а решту коштів забирали собі учасники організованої групи», — повідомляють у прокуратурі.

Підозру керівникам колонії оголосили за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у складі організованої групи).

За даними видання sumy.today, мова йде про керівництво Сумської виправної колонії №116.

 Поділитися