MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У побитого за участю охорони харківського парку студента виявили внутрішній перелом та забої

10.09.2020   
Денис Волоха
Лікарі виявили перелом хребта та забої у студента Сергія Шигиди, якого побили 4-го вересня в будівлі туалету саду Шевченка в Харкові.

Лікарі виявили внутрішній перелом та забої у студента Сергія Шигиди, якого побили 4-го вересня в будівлі туалету саду Шевченка в Харкові.

У медичному висновку Сергія Шигиди, наданому Діаною Бріль, яка також є постраждалою від побиття, лікарі констатують забій грудної клітки, забій м’яких тканин лівої тім’яної області, а також внутрішній компресійний перелом хребта (L2, L3).

Після інциденту з побиттям Сергій скаржився на постійний біль у спині. Він не потребує госпіталізації, проте 2 місяці вимушений буде носити корсет.

Сергій та Діана стверджують, що їх побила охорона саду Шевченка. Водночас власник охоронної фірми заявляє, що його співробітники не мають жодного стосунку до побиття, а прибиральниця туалету сказала, що Сергій Шигида «просто об щось ударився».

Нові деталі про побиття двох студентів у харківському парку

Співробітник охорони Геннадій Нікольський, якого постраждалі впізнають як одного з нападників, сам вважає себе потерпілим. Нікольський написав заяву про злочин, а на третій день після інциденту ліг у харківську лікарню швидкої допомоги.

У п’ятницю 4-го вересня охорона саду Шевченка застосувала силу проти журналіста ХПГ Дениса Волохи, щоб прибрати його з газону. Пізніше з’ясувалося, що ті ж охоронці були причетні до побиття Сергія Шигиди та Діани Бріль.

6-го вересня відбулася студентська акція «Охороні — відміна», під час якої до 200 людей протестували проти свавільних дій охорони харківських парків та заборони перебувати на газонах.

 Поділитися