MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Українських користувачів ВКонтакте поставлять на облік – РНБО

25.09.2020   
ХПГ-інформ
А за подальше розповсюдження російського контенту вони «матимуть клопіт з поліцією та силовими структурами». Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов.

За подальше розповсюдження російського контенту вони «матимуть клопіт з поліцією та силовими структурами». Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов заявив сьогодні під час онлайнконференції «Цифрова трансформація держави: перспективи і ризики кібербезпеки».

Фото: Shutterstock


Російська соціальна мережа Вконтакте заборонена в нашій державі з травня 2017 року. Цієї весни Володимир Зеленський продовжив дію заборони до 2023 року. 12 вересня з’явилася інформація, що медіаресурс став доступним для українців, які завантажили спеціальний додаток. Секретар РНБО запевнив, що українські фахівці з кібербезпеки разом з іноземними колегами вже вирішують цю проблему.

Секретар РНБО Олексій Данилов


– Я хотів би звернути увагу на користувачів, які користуються цим ресурсом, який є забороненим. Це повинна бути їхня відповідальність… Зараз система починає працювати, ми будемо мати розуміння про всіх тих користувачів, вони будуть на обліку знаходитися, – розповів Олексій Данилов. – І якщо вони далі будуть розповсюджувати російський контент на теренах України, то вони матимуть клопіт вже безпосередньо з нашою Нацполіцією, з нашими силовими структурами.

«Активізація роботи додатку (ВКонтакте – ред.) має на меті не надання користувачеві доступу до соціальної мережі без застосування додаткових сервісів для обходу санкцій, а збір даних громадян України та поширення дезінформації для впливу на громадську думку і маніпулювання нею», – йдеться в повідомленні на сайті РНБО.


Нагадаємо, представники правозахисної та журналістської спільноти неодноразово зверталися до СБУ та РНБО із закликом припинити практику непрозорого блокування інтернету. До захисту критичної інфраструктури від кібератак блокування сайтів взагалі не має ніякого стосунку, заявляли експерти з кібербезпеки.

 Поділитися