MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Табачник провокує студентів до масових акцій протесту

29.04.2011    джерело: maidan.org.ua
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України (МОНМС) продовжує відстоювати узаконення безконтрольного і необмеженого збільшення плати за навчання студентів-контрактників.

Нагадуємо, що міністерський проект є «братом-близнюком» нещодавно відкликаного через студентські протести законопроекту N7486-1.

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України (МОНМС) продовжує відстоювати узаконення безконтрольного і необмеженого збільшення плати за навчання студентів-контрактників. Про це заявляє член експертної робочої групи МОНМС з доопрацювання міністерського варіанту проекту Закону «Про вищу освіту», заступник Голови ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив» (ФРІ) Антон Делікатний.

«Остання редакція міністерського проекту, в обхід 22 та 53 статті Конституції, пропонує скасувати гарантію чинного Закону про те, що протягом усього строку навчання встановлений у договорі розмір плати навчання має бути незмінним, » – запевнює Антон Делікатний. – «Досі ця гарантія неодноразово дозволяла студентам-контрактникам вигравати у суперечках з ректоратами, якщо ті намагались невиправдано збільшувати ціну за навчання.»

«Оскільки перемовини з владою заходять у глухий кут, студентству України варто готуватися до масових акцій протесту, » – стверджує Голова Ради Старійшин ФРІ Михайло Лебедь.

Аналіз небезпек міністерського проекту Закону «Про вищу освіту» можна завантажити тут – http://fri.com.ua/?p=8383

Нагадуємо, що міністерський проект є «братом-близнюком» нещодавно відкликаного через студентські протести законопроекту N7486-1. 31 січня у Києві, Донецьку, Житомирі, Хмельницькому, Харкові, Запоріжжі та Одесі студентські та молодіжні організації влаштували акції протесту проти ухвалення законопроекту N7486-1 «Про вищу освіту». А 28 лютого у Києві, Харкові, Львові, Донецьку, Житомирі, Івано-Франківську, Миколаєві, Хмельницькому, Рівне та Сімферополі студентство вже протестувало проти усіх законопроектів «Про вищу освіту», які містили норми, що дискримінують молодь. І 10 березня молодь отримала результат: законопроект N7486-1 був відкликаний його авторами – сімома народними депутатами з головою найбільшої парламентської фракції на чолі.

Тим більше, що він незабаром і йолкі кубічними зробить.

29.04.2011

 Поділитися