MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Губка Боб несе загрозу дітям?

17.08.2012   
Юрій Чумак
Голова Нацкомісії з моралі збирає з цього приводу засідання.

«Мечтой встречаю рассвет ранний:
«О, хотя бы еще одно заседание
Относительно искоренения всех заседаний!»
(В. Маяковский, «Прозаседавшиеся»)

Як повідомляє офіційний сайт «найморальнішого» органу України, голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі В. Костицький прийняв рішення про підготовку окремого засідання Нацкомісії.

Стурбованість моралістів була викликана якимсь неназваним повідомленням, що «останнім часом розповсюджується через мережу Інтернет, в якому йдеться про дослідження популярних серед дітей мультфільмів «Губка Боб», «Лунтік», «Маша і Ведмідь», «Телепузики», «Покемони», «Сімпсони» та багато інших, що, на думку осіб, які його підготували, несуть реальну загрозу нашим дітям».

Мовляв, автори означеного повідомлення «закликають громадськість» звертатися до Президента України, депутатів Верховної Ради України, Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення з метою заборони «спеціальних мультиплікаційних проектів» в Україні.

Незрозуміло, чим налякали неназваних борців з «Телепузиками» популярні мультфільми. Поки що немає інформації про те, як зреагували на «реальну загрозу дітям» Президент та інші можновладці. Схоже на те, що наразі виключно Нацкомісія з моралі стривожилася таким «страхіттям» та вирішила зайняти себе черговою «важливою державницькою справою»…

З цього приводу виникає рад НЕриторичних питань:
- А чи моральним є зайняття такою відвертою маячнею, та ще й за рахунок коштів державного бюджету України!
- Скільки ще буде тривати у європейській країні ситуація, коли певні особи фактично мають право рекомендувати (читай – насаджувати) всьому населенню власні погляди на мораль?!

Вочевидь, з огляду на те, що «Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі є постійно діючим державним позавідомчим експертним і контролюючим органом», жителям України ще не раз доведеться бути свідками чергових баталій комісіонерів з книжками, кіно та мультфільмами.

Хто ж переможе – Нацкомісія з моралі чи здоровий глузд?

З огляду на те, як швидко реагують моралісти на повідомлення у ЗМІ щодо всіляких суспільних «загроз», хочу зазначити, що, на думку правозахисної спільноти, саме існування Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі є очевидною небезпекою для свободи слова в Україні.

Можливо, Нацкомісії є сенс провести засідання і з цього приводу? Та саморозпуститися.

 Поділитися