MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

МВС заборонило оцінювати роботу ДАІ за кількістю адмінпротоколів

17.08.2012   
Георгій Кобзар
Не допускається установлення керівниками підрозділів ДАІ кількісних показників щодо документування працівниками ДПС порушень ПДР

Керівництву ДАІ заборонено оцінювати роботу своїх підлеглих за кількістю складених ними адмінпротоколів. Дане нововведення було затверджено наказом Міністерства внутрішніх справ України № 524 від 11.06.2012 р. (зареєстрований у Мінюсті 16.07.2012 р. за № 1198/21510).

Цим наказом вносяться зміни до «Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС».

Зокрема, пункти 30.3 та 30.4 цієї «Інструкції» віднині викладені у такій редакції:
«30.3. Забороняється керівникам підрозділів ДАІ здійснювати оцінювання роботи працівників ДПС за кількістю складених ними адміністративних протоколів за порушення правил дорожнього руху.
30.4. Не допускається установлення керівниками підрозділів ДАІ кількісних показників щодо документування працівниками ДПС порушень ПДР під час організації несення дорожньо-патрульної служби».

Як пояснили в ДАІ, відтепер оцінка роботи інспекторів здійснюється за іншими критеріями, головний з яких – рівень безпеки руху та порядку на ввіреній ділянці патрулювання, (кількість ДТП, що відбулися, скарг або подяк від учасників руху тощо).

Означеним наказом МВС також прописано, що при зверненні до водія або пішохода працівник ДАІ зобов’язаний привітатися з ним, чітко і зрозуміло назвати свою посаду, звання, прізвище, суть звернення і, на вимогу людини – пред’явити своє службове посвідчення.

Змінами до «Інструкції» були уточнені й вимоги щодо способу спілкування з учасниками руху:
«17.2. У взаємовідносинах з учасниками дорожнього руху забороняється:
звертатися до учасників дорожнього руху на «ти»;
використовувати погрозливі чи образливі жести;
допускати при спілкуванні надмірний тон, грубість, неввічливе викладення зауважень, образливі вирази або репліки, погрози;
пред’являти неправомірні та незаслужені звинувачення».

Характерною є міністерська вимога щодо того, що керівниками управлінь (відділів) Державтоінспекції ГУМВС, УМВС не рідше одного разу впродовж півріччя необхідно влаштовувати проведення моніторингу громадської думки учасників дорожнього руху щодо стану його організації та забезпечення безпеки на території обслуговування.

Отже, нововведення виглядають цілком правильними та слушними. Час покаже, чи залишаться вони лише на папері, чи будуть запроваджені у життя.

Також хотілося б, щоб керівництво ДАІ у майбутньому не оцінювало роботу своїх підлеглих і за кількістю зібраних грошових одиниць. Утім, як то кажуть – це вже інша історія…

 Поділитися